Da ne povjeruješ! Otkrivamo koliko minuta dnevno vas dijeli do savršeno ravnog trbuha

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ravan trbuh nije samo stvar estetike, već i pokazatelj zdravlja, što svima treba biti imperativ pri vježbanju. Čvrsti trbušni mišići omogućuju ispravno držanje, pridržavajući karlicu, te djeluju poput potpore koja drži čitavo tijelo.

Ako vam se masno tkivo nakuplja u području trbuha, onda svakako trebate znati koliko trbušnjaka biste trebali napraviti svaki dan da biste imali rezultate. Isto tako, imajte na umu da rigorozne dijete nisu dugoročno rješenje.

Stvaranje zdravih navika, kao što je tjelovježba rezultirat će jačanjem samopouzdanja, a i pozitivnim promjenama na tijelu.

Trbušnjaci su najpopularnija vježba za trbuh i to s itekako opravdanim razlogom. Ono što je specifično kod ove vježbe jest da koliko kod puta da ste je ponovili, ona ne postaje jednostavnija za izvođenje, odnosno uvijek osjetite žarenje trbušnih mišića. Trbušnjaci nisu vježba koja se izvodi više od 10-ak minuta, stoga je važno da izbjegnete preveliko naprezanje jer nećete postići željeni rezultat.

Iako zvuči predobro da bi bilo istinito, dnevno trebate napraviti 30 trbušnjaka i tomu dodati i plan, podizanje nogu i slične vježbe za učvršćivanje trbuha.

Prehrana je također bitka stavka kod postizanja ravnog trbuha, jer ako se ne hranite zdravo, raznoliko i balansirano, niti jedna vježba neće imati dugoročni učinak.

Ako se odlučite na stvaranje pozitivne navike izvođenja samo nekoliko desetaka trbušnjaka dnevno, vidljive rezultate očekujte nakon nekoliko tjedana.

Izuzetno je važno da ovu vježbu, baš kao i svaku radite pravilno. Dakle, bez podizanja stopala i sa savijenim koljenima!


Komentari