Čupanje obrva: Radite li i vi ove amaterske greške?

Lice najlepše izgleda kada je uredno i njegovano. Urednosti lica doprinose i uredne obrve. Iako većina nas ima potrebu da nešto malo korigira, odstrani nekoliko dlačica koje su “višak”, budite pažljivi u rukovanju pincetom

f066b9cc59610c80fe05871206858e9a-768x907

Greške koje najčešće radite su nepravilan luk, a da biste pogodili optimalno mjesto možete se poslužiti ovim trikom: zamislite liniju koja kreće od korijena nosa i prelazi zjenicu dalje ka obrvi. Gdje bi ta linija presjekla obrvu, tu bi se obrva trebala prelomiti (pogledajte skicu).

Prekratke obrve.

Obrva bi trebala početi na mjestu gdje je zamišljena linija povučena ravno od korijena nosa prema gore (vidi sliku)

Čupate od kraja prema unutrašnjosti

Mnoge žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz korijen nosa. Kozmetičari savjetuju da krenete od sredine, gdje obično ima najviše dlačica. Od sredine idite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova će taktika osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

Koristite ogledalo koje uveličava

Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih vidjeti nitko drugi. Korištenje ogledala koje uvećava možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i cijelo područje obrva te vas zbuniti koliko zapravo dlačica bi trebalo iščupati.

Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo da radite u žurbi. Ako vrijeme želite nadoknaditi povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, vjerojatno ćete iščupati neku dlaku koju niste htjeli tako napraviti ‘rupicu’ u savršenom luku.

 

 


Komentari