ČUDO PRIRODE! Ovo je pet razloga zašto je maslinovo ulje prava čarolija za našu kosu

Ilustracija

Obožavamo ga u kuhinji, a izvrsno je i za našu ljepotu. Da, govorimo o maslinovom ulju čije su blagodati upoznale i koristile brojne stare civilizacije.

Osim što je izuzetno za poboljšanje zdravlja te kože, maslinovo ulje idealno je i za našu kosu. Danas vam donosimo pet razloga zašto je ovo čudo prirode odlično za kosu.

Smanjuje pojavu peruti

Perut se često javlja zbog suhoće kože glave koja se iritira, a to dovodi i do drugih problema. Korištenjem maslinovog ulja hidrirate kožu, što pomaže u borbi protiv peruti.

Zaustavlja pucanje kose

Kada je vrijeme suho i hladno, mnogima kosa splasne i postaje suha, naročito na krajevima. Kosa tada izgleda neuredno, iako je frizura sređena. Maslinovo ulje može oživjeti kosu koja reagira na suho i hladno vrijeme, dajući joj dodatnu vlažnost.

Jača kosu i daje sjaj

Maslinovo ulje sadrži vitamine E i A, kao i antioksidanse koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Redovno korištenje maslinovog ulja daje potrebnu ishranu kosi, vraćajući sjaj u svaku dlaku. Maslinovo ulje može pomoći i pri rastu kose kada se koristi redovno.

Hidrira kosu, a kosa se nakon primjene maslinovog ulja lakše frizira

Hidrirana kosa se mnogo lakše oblikuje. Kada se pitate da li je maslinovo ulje dobro za kosu, uzmite u obzir činjenicu da je ono hidrira na način što omogućava da se kosa mnogo lakše ispravi ili nakovrča.

Daje kosi mekoću

Divno je kada vaša kosa izgleda odlično, ali kada je i na dodir kvalitetna onda ste postigli pun pogodak. Maslinovo ulje hidrira kosu i omekšava je, dodaje kosi silikone koji joj omogućavaju da bude prirodno meka i lepršava.

Komentari