Cedevita nakon poraza od Torina ide po pobjedu kod Darussafake

foto: KK Cedevita

Večeras u 19:15 h Cedevita u sklopu 2. kola A skupine Eurokupa gostuje kod Darussafake Dogus.

Momčad Jure Zdovca u prvom je kolu u Domu sportova protiv Fiat Torina ispustila dvoznamenkastu prednost i europsku sezonu otvorila je porazom pa će to morati nadoknaditi na nekom od gostujućih terena.

“Dobra su momčad, ali apsolutno idemo tamo ih pobijediti. Mi smo kiksali prvu utakmicu kod kuće, moramo se što prije vratiti na stari put i napraviti sve da tu utakmicu dobijemo. Oni jesu na papiru neki favoriti, ali to me najmanje interesira. Mislim da smo svi zajedno dužni da odigramo jednu dobru utakmicu i da tu utakmicu dobijemo. Znamo da neće biti lako, ali što je tu je. Očekujem od igrača da će dati svoj maksimum i da će biti koncentrirani. Najbitnije je da igrači vjeruju u to. Kad igraš protiv velikih ekipa puno puta se dogodi da igrači već prije utakmice nekako razmišljaju negativno”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita je već u sezoni 2015./2016. protiv Darrusafake igrala u Top 16 fazi Eurolige. U Istanbulu su Zagrepčani u drugom kolu uz 25 poena i pet asistencija Jacoba Pullena, današnjeg igrača Philadelphije, tada slavili sa 79:72, a Turci su kasnije u 9. kolu u Zagrebu, unatoč 26 ubačenih poena Pullena, pobijedili 83:77.

U redovima Cedevite nadaju se da bi i ovog puta mogli iznenaditi u Istanbulu.

“Mislim da će to za nas biti veliki izazov. David Blatt je sjajan trener, a imaju i dobre, atletske igrače. Moramo otići ondje, boriti se, igrati s puno energije i pokazati karakter. U ABA ligi i Eurokupu izgubili smo tri utakmice zaredom i moramo se vratiti na pobjedničke staze. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju”, rekao je krilni centar Cedevite Demetris Nichols.

 


Komentari