U BURGERIMA PRONAŠLI MESO ŠTAKORA I LJUDSKI DNK!

www.youtube.com

Testirano 258 burgera, od kojih su neki skrivali prava iznenađenje.

Američka kompanija Clear Labs je u dva vegetarijanska burgera pronašla meso, u tri je pronašla DNK štakora, a u jednom čak i ljudski DNK, prenosi Independent.

‘Najvjerojatniji razlog postojanja ljudskog DNK su dlake, nokti ili koža koji su slučajno dospjeli u meso’, pojašnjavaju iz Clear Labs. ‘Mnogi potrošači ne znaju da je određena količina DNK ljudi i štakora neizbježna i dopuštena, a pronađeni uzorci možda spadaju unutar zakonskih granica’.

Istraživače je ipak najviše iznenadio podatak da je čak četvrtina vegetarijanskih burgera sadržavala namirnice koje nisu navedene. Dva vegetarijanska burgera sadržavala su junetinu, a jedan burger od graha nije uopće sadržavao grah.

Puno dodataka

Istraživanje je zaključilo da oko šest posto burgera koristi nenavedene sastojke pa se tako u mesne burgere dodaju piletina i puretina. Oko četiri posto burgera sadržavali su DNK nekog patogena koji može uzrokovati trovanje hranom ili bolest.

Još ih je više iznenadilo što su pronašli DNK patogena u vegetarijanskim burgerima, koje se percipira kao sigurnije jer bakterije obično borave u mesu.

Osim pomiješanog mesa, izloženosti patogenima i tragovima ljudskog i štakorskog DNK, oko 12 posto burgera sadržavalo je barem 100 kalorija više nego što je naveden

IZVOR: Net.hr

Komentari