Bravo! Hrvatska ih ‘otpilila’, a oni rasturili u SAD-u

FOTO: Wikimedia

Hvale vrijedan uspjeh studenata s Hrvatskih studija.

Svečana dodjela Rektorove nagrade za ak. god. 2016./2017. održana je u četvrtak 6. srpnja 2017. u 10 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svečanosti, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras dodijelio je 184 Rektorove nagrade u ukupno pet kategorija.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvaju autora Rektorovom nagradom nagrađena se 123 rada.

U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađeno je 28 radova.

U kategoriji „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu nagradu dobila su 4 rada.

U kategoriji posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova dodijeljeno je 7 nagrada.

Rektorovu nagradu u kategoriji društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici dobila su 22 rada. Popis dobitnika Rektorove nagrade dostupan je na poveznici.

Osvojili drugo mjesto i poziv u Philadelphiju

Pod mentorstvom prof. dr. sc. Sanje Kutnjak Ivković (Michigan State University) i izv. prof. dr. scIrene Cajner Mraović s Hrvatskih studija, smjer sociologija, studenti Marko Prpić i Lovro Borovec spremali su mjesecima rad za dodjelu Rektorove nagrade na temu Spremnost hrvatske policije za reforme: Uloga organizacije i stila rukovođenja u policiji u kategoriji “nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad”.

Nažalost, nisu uspjeli osvojiti Rektorovu nagradu.

“Kada sam saznao da nismo dobili Rektorovu nagradu, osjećao sam kao da sam uzalud dane, noći i vikende provodio s kolegom i mentoricama na faksu”, rekao nam je Marko.

Međutim, nisu vijest dočekali pokunjeno, naprotiv, to ih je potaklo da idu dalje. Naime, napisali su novi rad i prijavili ga na natječaj za studentske radove Odjela za kriminologiju Američkog krimonološkog društva na temu Internal procedural justice and police reforms: The role of internal procedural justice for the acceptance of police reforms.

“Rekli smo da baš u inat sad idemo u inozemstvo s tim jer je istraživanje kvalitetno, odlično i jedinstveno u Republici Hrvatskoj”, kazao je Marko.

Nakon mjesec dana stiglo je iznenađenje iz SAD-a. Naime, osvojili su drugo mjesto na natječaju Američke škole za kriminologiju i pozvani su da prime nagradu u Philadelphiji za svoj rad ove godine u studenom.

Možda Sveučilište u Zagrebu nije bilo fascinirano njihovim trudom, ali su zato osvojili SAD. Bravo, čestitamo!

“Iz svega toga mi je drago što sam koristio znanje stečeno ma faksu, te usavršio znanje iz statistike uz skype instrukcije s prof. Kutnjak”, zaključuje nagrađeni student Marko Prpić.

studiji philadelphia


Komentari