Blistav osmijeh bez kemijskih sastojaka? Otkrijte namirnice koje će vaše zube učiniti bjeljim

Lesly B Huarez

Top namirnice koje će vam pomoći u misiji izbjeljivanja zubi, a da pritom ne koristite proizvode koji u sebi imaju ponekad (štetne) kemijske spojeve.

Koliko ste puta pomislili kako bi bilo lijepo da su vam zubi bjelji nego što to jesu. Specijalizirane paste za zube, izbjeljivanje soda bikarbonom, odlasci kod zubara po profesionalnu uslugu ili nešto četvrto, mi predlažemo da to rješavate na prirodniji način. U širokom spektru najrazličitijih namirnica, postoje neke koje pogoduju toj misiji. Zbog svojih vrijednosti spadaju upravo u kategoriju onih koje će nam pomoći na putu do savršenog osmijeha.

Jabuke 

Samo grickanje i žvakanje jabuke ispolirat će vaše zube. One imaju visoku koncentraciju malinske kiseline koja se koristi i u nekim zubnim pastama.  Malinska kiselina povećava proizvodnju sline, koja čisti zube i pomaže uklanjanju mrlja.

holly-mindrup-73446

Ananas 

Ananas je jedino voće koje u sebi sadrži bromelain, prirodni spoj koji ima protuupalna svojstva. Mnoga istraživanja pokazala su da “skida” mrlje sa zubiju.

Brokula 

Brokula je povrće koje ja bogato vlaknima, a poznato je da jela bogata vlaknima djeluju protuupalno na organizam. Grickanje sirove brokule može lijepo očistiti vaše zube i štititi vašu zubnu caklinu.

Alise Donovan Rouse
Alise Donovan Rouse

Suhe grožđice 

Iako možda mislite kako one nisu dobre za zube jer su slatke i ljepljive, one zapravo štite. Istraživanja su pokazala da žitarice s grožđicama bolje djeluju na zube od onih bez. Žvakanje grožđica stimulira slinu koja pomaže u sprječavanju razvoja plaka i mrlja te štiti od bakterija u vašim ustima.

Sir 

Sir pomaže u održavanju zubi snažnim mineralima, poput kalcija i fosfora, te proteina koji štiti zubnu caklinu. Prema nekim istraživanjima, mliječna kiselina u siru štiti od propadanja zuba.

Voda 

Pijenje vode tijekom dana potiče proizvodnju sline što pomaže u zadržavanju vaših zubi bisernih i bijelih. Ispijajući vodu tijekom obroka također pomaže ukloniti ostatke hrane.

Jez Timms
Jez Timms

Jagode 

Jagode, baš poput jabuka sadrže malinsku kiselinu, a djeluju i kao snažan antioksidans. Vitamin A i C kojim su bogate sprječava upalu zubnog mesa i ostale parodontalne bolesti.


Komentari