BIVŠI ZAPOSLENIK McDONALD’SA ZAPANJIO JAVNOST: ‘Ovaj proizvod nemojte naručivati! Riječ je o odvratnom mesu’

WIKIPEDIA

“Radi se o odvratnom mesu koje se u McDonald’su odmrzava i pomalo je želatinasto. Meso je prethodno obrađeno i stiže zamrznuto iz Tajlanda”, kazao je bivši zaposlenik McDonald’sa.

Nažalost često se susrećemo s pomalo gadljivim, da ne kažemo i odvratim vijestima o hrani u McDonald’su. Tako smo imali prilike čitati kako McDonald’sov hamburger može izdržati šest godina, a neki tvrde čak i 14 godina, bez da se raspadne i da se na njemu čak ni plijesan ne može stvoriti. Naravno, neizostavna je i priča o tridesetak sastojaka u pilećim medaljonima koji veze nemaju s piletinom. No, nedavno je isplivala i nova, podjednako zapanjujuća priča.

Naime, anonimni korisnik Reddita koji tvrdi da je radio kao menadžer u McDonald’su, otkrio je kako neka piletina od koje se prave hamburgeru dolaze s Tajlanda.

“Nemojte naručivati grilanu piletinu. Radi se o odvratnom mesu koje se u McDonald’su odmrzava i pomalo je želatinasto. Piletina je prethodno skuhana i ispohana, prije nego li do nas dođe zamrznuta iz Tajlanda”, napisao je anonimni korisnik, prenosi Jutarnji.

Optužbe potvrdili u McDonald’su

Iz McDonald’sa su ove optužbe, vjerovali ili ne, potvrdili! Glasnogovornik tog lanca restorana brze prehrane iz Velike Britanije, rekao je kako većinu piletine nabavljaju iz svoje zemlje i iz ostatka Europe, no kako dio dolazi s drugih krajeva svijeta.

“Koristimo isključivo pileća prsa i s obzirom na to potrebno je imati izvore i iz Brazila i iz Tajlanda. Iste visoke standarde imamo za sve dobavljače bez obzira o kojem se dijelu svijeta radilo”, kazao je.

U Hrvatskoj za sada nisu zabilježeni takvi slučajevi

Koliko je poznato u Hrvatskoj spornih slučajeva s McDonald’som nije bilo, a poznato je kako oni većinu svojih proizvoda nabavljaju iz Hrvatske ili okolnih zemalja. No, svakako vrijedi znati da postoji i opcija dobavljanja smrznutih i obrađenih proizvoda s drugog kraja svijeta.

>>> RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli


Komentari