BEAUTY TREND KOJI ĆE VAS ZALUDITI: Evo na koju je genijalnu ideju došla ova Zagrepčanka (FOTO)

Prije više od mjesec dana u centru Zagreba otvoren je prvi hrvatski Brow Bar specijaliziran za njegu, čupanje i oblikovanje obrva s koncem, drevnom metodom koja potječe iz Indije.

Manuela je u kozmetičkom poslu već 20 godina, točnije otkad je završila kozmetičku školu u Školi za zdravstvene tehničare u Medvedgradskoj, nakon čega se izučavala u Londonu u poznatoj školi za vizažiste Glauca Rossi. Ostala je u Londonu i tamo pohađala razne tečajeve, a između ostaloga je naučila i threading obrva koji i danas obilježava glavnio dio njezinog posla.

‘Sretna sam kada mogu riješiti dilemu ili problem svojih klijentica’

Obožava kozmetiku jer, kaže, nudi bezbroj mogućnosti i kreativnost. Posljednjih desetak godina obrve su joj uža specijalnost, no nisu joj strani ni ostali kozmetički tretmani; od ekstenzija trepavica do tretmana lica i tijela.

“Ono što u ovom poslu najviše volim je kreativnost i raznolikost. Beauty industrija je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu, zahvaljujući komercijalnim i profesionalnim kozmetičkim kućama koje svake godine donose nove tretmane i trendove na tržište. Danas je mogućnost ponude kozmetike i tretmana gotovo bezgranična, potrebno je samo prepoznati kvalitetu i imati osjećaj i smisao za ono što uistinu vrijedi. Ono što me fascinira je da možete pomoću kozmetike, pa i samog oblikovanja obrva, nekome promijeniti i poboljšati izgled cijelog lica.

To je ono što me najviše usrećuje; kada moje klijentice imaju dilemu, problem, a ja ga mogu riješiti. Od tinejdžerki koje prvi put sramežljivo dolaze na korekciju obrva i prvu depilaciju, do žena kojima se adekvatnim tretmanima i kućnom njegom može dovesti kožu u takvo dobro stanje da joj estetska kirurgija zaista nije potrebna. A trend botoxa i filera pada, žene se više fokusiraju na dobru njegu, i grooming, što me izuzetno veseli”, objašnjava nam Manuela.

brow-bar

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Manuelin Brow Bar nalazi se u Gajevoj 8, rade od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat i subotom od 9 do 17 sati. Nije potrebno naručivanje, osim ako klijent želi u točno određeno vrijeme i mora biti gotov/a u točno određeno vrijeme; u tom slučaju slobodno nazovu na 01 4870 327 i naruče se.[/box]

Brow Bar je Manuelin drugi projekt

Već 5 godina uspješno vodi svoj prvi samostalni salon Manuela Picard Beauty u Palmotićevoj 3 na koji je izuzetno ponosna, a posebno je sretna u kojem se smjeru taj dio njezinog posla razvija. Njezin novi projekt je Brow Bar koji je službeno otvorila ove godine.

“Brow Bar je projekt koji sam već dugo željela ostvariti, i koji je zamišljen kao walk in bar za obrve, pogotovo za žene koje imaju izuzetno ubrzan lifestyle i nisu u mogućnosti naručivati se mjesec dana unaprijed. Dok je Manuela Picard Beauty by appointment only i nudi drugačiji koncept usluge, ali i količinu usluga koje se ovdje nude. Brow Bar je za mene stepenica više, a i novi projekt na kojem trenutno radim bit će još jedna stepenica više, nadam se”, kaže Manuela.

brow-bar2

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Također u ponudi za klijente imaju i depilacije super popularnom Adam&Eve voskom koji ne boli, ekstenzije trepavica i obrva, minival trepavica, make up za svakodnevne i svečane prilike, te preparate za njegu obrva i trepavica.[/box]

Dobiva pohvale i iz inozemstva

Ono što je jako veseli su brojne pohvale od žena koje žive u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji da su bok uz bok s najboljim Brow Barovima u svijetu.

Trenutno ima 6 zaposlenika u Brow Baru i 11 zaposlenika u salonu Manuela Picard Beauty. Izuzetno je ponosna, kaže, na svoje djelatnice koje dijele njezin entuzijazam i euforiju oko svog posla.

Prvotni cilj bio joj je da threading obrva bude dostupan svakoj ženi i muškarcu, bez naručivanja. Tretman traje 15-ak minuta.

“Threading je jedan od najjednostavnijih i najkompliciranijih tretmana s kojima sam se ja susrela, a efekt koji daje na licu je nevjerojatan. U samom tretmanu koristi se poseban konac koji je namijenjen threadingu, odnosno preciznom uklanjanju dlačica i ima antibakterijski film. Radi li se o oblikovanju obrva ili skidanju dlačica sa nadusnica ili cijelog lica, efekt može biti od jednostavnog urednog izgleda lica pa do ”liftinga” koji može podići kapak i otvoriti oko”, objasnila nam je Manuela.

obrve-brow-bar

‘Ako su vam obrve dobro oblikovane, trebate puno manje šminke na licu’

Manuela nadodaje da ju je netko nedavno upitao otkud ta opsjednutost obrvama.

“Obrve su jedna od najjednostavnijih i vjerojatno jedna od najmanje skupih tretmana (najjeftiniji facelift) koje zaista mogu promijeniti, otvoriti vaš pogled, vizualno podići kapke, maknuti one dosadne svijetle dlačice sa lica koje se vide još više kada nanesete make up. Moje mišljenje je ako su vam obrve dobro oblikovane, trebate puno manje šminke na licu i izgledat ćete lijepo i uredno i bez tone make upa“, objašnjava Manuela.

Komentari