BEAUTY SAVJETI: S.O.S. natuknice za krizne ljetne situacije

FOTO: Tumblr

Ljeto je tu, a našla si se usred vrtloga fizičkog kaosa.

Možda nismo stigle ljeto dočekati u top formi, pripremiti sve potrebno za njegu kože, spas od sunca i sve ono nemoguće što je odjednom postalo nemoguće. Stoga donosimo nekoliko savjeta kako olakšati neke od kriznih situaciji.

Planovi za top formu i liniju ostali su tek na planiranju?

Što je, tu je! Nema plakanja, naprotiv, otputuj na neku divnu lokaciju i u more uđi tako da ti voda dođe do grudi i šeći svaki dan po dvadesetak minuta. Tako ćeš aktivirati sve mišiće u tijelu, a efekt hidromasaže hrabar je borac u borbi protiv celulita!

Želiš dobiti boju, no bez da previše vremena provedenog na suncu?

Sigurno negdje na dnu ormara postoji krema za samotamnjenje koju si kupila upravo u svrhu dobivanja boje bez pretjeranog izlaganja suncu, no odbija te sama pomisao na mrlje po tijelu kao posljedica takvih krema. No, postoji rješenje – pomiješaj žlicu praška za pecivo s vodom i lagano maramicom odstrani mrlju. Brzo i efikasno!
No, ako si jedna od onih koja voli biti izložena suncu, ali se tvoja koža tome protivi, stavi na sebe kocku leda zaleđenog aloe vera gela, tako da ne moraš uvijek koristiti jogurt kao lijek.

Želiš šminku na sebi čak i na plaži?

Umjesto pudera koristi tonizirajuću kremu i, naravno, waterproof maskaru, a umjesto ruža ili sjajila koristi balzam u boji.

Pijesak u kupaćem kostimu?

Neka ti to ne bude toliko odbojno. Brazilke tvrde kako im je koža elastična i zategnuta upravo zbog pijeska, stoga priušti sebi mini peeling – utrljaj malo pijeska na stopala, noge i stražnjicu. Ako se kasnije tog pijeska želiš riješiti na lak način, možeš ga skinuti baby puderom. On će tako upiti vlagu s tvoje kože i pijesak će spasti.

FOTO: Wallpapers
FOTO: Wallpapers

Polivalentna lubenica!

Nije riječ samo o osvježavajućoj hrani u ljetnim danima već lubenica može biti odlična za kozmetički tretman. Jednu žlicu soka od lubenice pomiješaj sa žlicom zgnječene banane i stavi na lice. Tako ćeš svojoj koži omogućiti hidrataciju koja joj je prijepotrebna nakon izlaganja suncu, a uz to će ti se lice omekšati.

Zgužvana odjeća za van?

Napokon si odlučila što ćeš obući, no javlja se novi problem – željena kombinacija je zgužvana, a nisi ponijela glačalo. Zgužvani komad odjeće malo posuši s fenom i objesi iznad tuša, u kojem prije toga uključi vruću vodu.

Misteriozne modrice po tijelu?

Ublaži ih tako da na njih staviš ohlađenu žlicu.

Podočnjaci i natekle oči?

Možeš ih smiriti i smanjiti uz pomoć hladnih vrećica zelenog čaja.

Neugodan svrbež i crvenilo nakon depilacije bikini zone i potom izlaganja suncu i moru?

Rješenje je za to je ohlađena vrećica kamilice!
Također, ako ti je ponestalo kreme za depilaciju, možeš je zamijeniti ni više ni manje nego – regeneratorom za kosu, koji će omekšati dlačice i olakšati njihovo odstranjivanje.


Komentari