BANANE ČINE ČUDA: Ove probleme rješavaju učinkovitije od lijekova

volosi-zdorovi.ru

Osim što ih volimo jesti, čine čuda za mnogobrojne tegobe.

Banane su bogate nutritivnim vrijednostima, no istraživanja su pokazala da rješavaju mnogobrojne probleme učinkovitije od lijekova za kojim posežemo. Također, velika količina prirodnih, rastvorljivih vlakana i tri vrste prirodnog šećera kojih ima u banananama čine ih odličnim međuobrokom koji brzo vraća energiju.

Napuhnutost i zatvor

Banane sadrže pektin koji ubrzava probavu i potiče izbacivanje toksina i teških metala iz organizma. One djeluju i kao probiotik te stimuliraju rad crijeva, a vlakna banana djeluju kao prirodni laksativ.

Stres

Jedan od problema koji stres izaziva je i proljev, a do njega dolazi zbog opadanja razine kalija u organizmu. Ravnoteža se može uspostaviti konzumiranjem banana koje imaju visok postotak ovog minerala, zbog čega dolazi do normalizacije rada srca, slanja dovoljnih količina kisika do mozga i reguliranja optimalne količine vode u organizmu.

Depresija

Banane sadrže triptofan, oblik proteina koji stimulira oslobađanje serotonina, poznatog pod nazivom “hormon sreće”. Dovoljna je samo jedna banana da se osjećate bolje, smirenije i sretnije.

PMS

Banane su bogat izvor vitamina B6 koji ima pozitivan učinak na postotak glukoze u krvi, a istraživanja pokazuju da su upravo vitamini B grupe potrebni u borbi s PMS-om. Ovi vitamini smanjuju bol u trbuhu i grudima, pozitivno djeluju na raspoloženje te smanjuju nakupljanje i zadržavanje vode u organizmu.

 

Izvor: Zdravlje i priroda


Komentari