Anticelulitna ručna masaža: Jedan od najučinkovitijih tretmana u borbi protiv tvrdokornih nakupina

Zategnuta i glatka koža ne mora biti nedostižan cilj. Učinkovita ručna anticelulitna masaža nezaobilazna je u procesu borbe protiv svima omražene narančine kore i ako ste ustrajni, zaista djeluje.

Skoro 95% žena ima zajedničku noćnu moru – celulit. Nemilosrdna je to pošast koja ne bira žrtve, a u jednakoj mjeri pogađa mršave i punije dame. Mnoge se u koštac s celulitom hvataju tek u proljeće ili rano ljeto u sklopu pripreme tijela za plažu, zanemarujući ostatak godine i zaboravljajući da je to bitka koju će morati dugo voditi.
Što je celulit?

Celulit je nakupina masnog tkiva koja se nalazi ispod kože, između vlakana koja vezuju mišiće i  kožu. Celulit podrazumijeva nakupinu tekućine i masnoće u najdubljem sloju kože, tzv. subkutisu. Zato što su te nakupine nasumične, a ne pravilnog oblika, celulit se još naziva i narančinom korom kojoj nalikuje.

Žene imaju više celulita od muškaraca zato što imaju manje testosterona koji razbija masnoće, a više estrogena koji ih stvara. Uz to, struktura kolagena u koži žena je drukčija i lakše zadržava masti. Najviše celulita imamo na području stražnjice i bedara.

 

cellulite-treatments-1024x683

Kako celulit nastaje?

Kao glavne uzroke najčešće se navode genetika, nepravilna prehrana, manjak fizičke aktivnosti, hormonalni poremećaji, ubrzani način života i stres koji ga redovito prati. Upravo su to razlozi zašto osobe s viškom kilograma i nakon što smršave imaju celulit.

Možda ste već iskušale razne anticelulitne kreme, pazite na prehranu i redovito vježbate. To je super i samo tako nastavite, ali da biste smanjili celulit i održali zdravo stanje kože trebate se boriti na više fronti i uz malu pomoć nas kozmetičara.

Često nas pitaju koji su najbolji tretmani u borbi protiv celulita. Kao što sam već napisala, najbolje je celulit napasti iz nekoliko različitih kuteva. Mi u ponudi nudimo različite aparativne tretmane kojima se smanjuje celulit, ali jedan je tretman koji je uvijek dobro uključiti u svaku strategiju – anticelulitna masaža!

 

Celulit 1

 

Čvršća i napeta koža uz izbacivanje toksina

Anticelulitna masaža je ručna masaža kojom se kroz više različitih tehnika masiranja učvršćuje i podiže vezivno tkivo, a izvodi se na svim dijelovima tijela zahvaćenim celulitom. Kada čujete riječ masaža sigurno prvo pomislite na opuštanje i ugodu, ali važno je napomenuti da je anticelulitna masaža više energična. Koriste se razni pokreti kao što su glađenje, gnječenje, pinch, trljanje i svi su usmjereni prema srcu.

Jako je važno da se masira na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smjeru – smjeru protoka limfe kroz limfni sustav. Na taj način pojačava se cirkulacija limfe, obnavlja kolagen u koži te izbacuje višak vode i toksina, a u tom procesu pomaže nam ulje kojim se koža masira.

Rezultat? Glatka i napeta koža, ali samo ako redovito dolazite na tretmane. Mi ih preporučamo minimalno deset, a možda će biti potrebno i više, sve ovisi o stadiju celulita.

Anticelulitne masaže su jedno od sredstava za uspješnu borbu protiv celulita, ali ne smiju biti jedino. Najbolji učinak imaju ako ih kombinirate s drugim tretmanima kao što su Thalgo alge i radijalno endodermna terapija, uravnotežite svoju prehranu, redovito vježbate, pijete puno vode i dovoljno spavate.

 

Celulit 2

 

Masnice – da ili ne?

Jedno od čestih pitanja koje dobivamo je i pitanje modrica nakon masaže. Dobra anticelulitna masaža nikako se ne mjeri modricama poslije tretmana. Poanta nije nekoga izgnječiti, a osobito ne prouzročiti pucanje kapilara. To ne znači da je anticelulitna masaža ugodna poput terapeutske, ali laž je da trebaju ostati modrice kako bi se smanjio ili u potpunosti eliminirao celulit. Naravno, to sve ovisi o tipu kože i sklonosti dobivanju modrica, stoga se njihov izostanak ne može garantirati.

Brigu o njegovanom izgledu tijela treba voditi cijelu godinu, a uz redovite anticelulitne masaže svako ljeto možete bezbrižno i ponosno pokazati svoju celulit-free siluetu.

 

mysterion-anticelilitna

 Zagreb.info i Mysterion vas daruju

Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion odlučili su jednu čitateljicu nagraditi sa 5 anticelulitnih masaža.

Sve što trebate je u komentaru ispod ovog članka napisati točan odgovor na nagradno pitanje „U kojem smjeru se izvodi anticelulitna masaža?“ i na našoj službenoj Facebook stranici provjeriti ostale detalje i uvjete.

Nagradna igra traje do ponedjeljka, 14. kolovoza, a dobitnicu ćemo odabrati putem stranice random.org. Sretno!

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Autorica: Monika Antunović Kundih Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.[/box]


Komentari