AKUPRESUROM se riješite tegoba

Wikipedia

Ponestalo vam je lijekova, dosta vam je liječenja upale grla tabletama ili kapanja nosa svaki puta kada vam se kanali zatvore. Pokušajte s akupresurom.

Refleksolozi iz cijelog svijeta u tvrde kako se dodirivanjem pojedinih točaka na tijelu možete riješiti zdravstvenih tegoba. Istražili smo djeluje li uistinu ova teorija.

Patite li nakon napornog radnog dana od umora očiju i kronične pospanosti, pokušajte prstima napipati početak lubanje na vašemu potiljku. Kada ste ustanovili gdje je (prijelaz s glave na vrat), kažiprstima pritisnite tu točku 10 do 30 sekundi. Intenzitet pritiska varira od čovjeka do čovjeka, pa pritisnite do dovoljno jako, ali da vam ne izaziva nelagodu.

Jeste li se ikada primijetili kada ste napeti kako nesvjesno dodirujete područje između očiju. Ta točka, naime, ublažava napetost. Kada se nađete pod stresom pokušajte prstom dodirivati to područje tridesetak sekundi, nakon čega bi trebali osjetiti olakšanje. Ova smo metodu sami testirali i, vjerovali ili ne, stvarno djeluje.

Patite li od bolova u leđima i vrtoglavice, pokušajte locirati točku između malog prsta i prstenjaka te pritisnuti s kažiprstom i palcem s gornje i donje strana šake. Masirajte 10 do 30 sekundi i trebali bi osjetiti olakšanje. Za glavobolju vrijedi isto pravilo samo što trebate pritisnuti područje između palca i kažiprsta te isto tako masirati. Akupresuru protiv glavobolje smo također testirali i pokazala se uspješnom.

Kako bi se riješili mučnine i povraćanja, navodno je dobro masirati dio ruke iznad zgloba s unutarnje strane ruke. Područje masirajte kažiprstom i srednjim prstom dok ne počnete osjećati olakšanje.

Ove metode ne garantiraju bolje zdravstveno stanje, ali vrijedi ih isprobati i vidjeti mogu li barem malo pomoći.

 


Komentari