AKCIJA ‘PITAJ SVE – SVE ZA NJU’: Stručnjaci onkolozi odgovaraju na pitanja građanki i građana o životu s rakom

Na pitanja o životu s rakom sada možete dobiti odgovore.

Kako bi olakšala suočavanje s bolešću i snalaženje u novim životnim okolnostima, Udruga SVE za NJU odlučila je pripremiti praktični vodič s odgovorima na najčešća pitanja oboljelih i njihove okoline, koji će uskoro biti dostupan na internetskim stranicama Udruge SVE za NJU.

Kroz rad Udruge svakodnevno se razmjenjuju pitanja i odgovori, što praktične, a što emotivne prirode, zbog čega je i nastala ideja o tome da se ona najučestalija pretvore u svima dostupan i pregledan digitalni priručnik. Priručnik je zamišljen kao svojevrsni – živi dokument – koji se s vremenom može nadograđivati.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2.700 žena, što upućuje na zabrinjavajuću činjenicu da će svakoj desetoj ženi u našoj zemlji tijekom života biti dijagnosticirana ova vrsta karcinoma. Riječ je o poražavajućoj statistici koja u Hrvatskoj bilježi stalni trend rasta. Unatoč suvremenim metodama liječenja, u Hrvatskoj svake godine premine više od tisuću žena koje uđu u četvrti stadij bolesti.[/box]

Praktični online vodič

Udruga SVE za NJU tijekom prve polovice studenog prikupljala je upite zainteresiranih građanki i građana o životu s rakom kako bi kroz akciju simboličnog naziva „Pitaj SVE – SVE za NJU“ pripremila praktični online vodič s odgovorima na najčešća pitanja oboljelih i njihove okoline.

Svoje odgovore Udruga priprema u suradnji sa stručnjacima onkolozima, a neka od njih ponudila je i primarijus Paula Podolski s KBC-a Zagreb na predavanju koje je održano prošli tjedan u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka SVE za NJU.

Posebna pozornost u ovoj akciji posvećena je ženama s metastatskim rakom, koji sa sobom nosi i najviše izazova.

“Riječ je o ženama koje u svojim posljednjim danima zaslužuju dostojanstven život, a mi im kao društvo to moramo omogućiti”, istaknula je predsjednica udruge SVE za NJU Almenka Balenović.


Komentari