5 ‘bakinih recepata’ za lijepe i zdrave nokte

Daiga Ellaby

Njega noktiju mnogim je ženama izuzetno važna, a mi donosimo nekoliko provjerenih trikova uz pomoću kojih će vaša manikura uvijek biti dotjerana do savršenstva

Mnogo je načina na koji ju možemo održavati, počevši od odlaska na manikuru, pa sve do rituala koje možemo napraviti kod kuće. Kako bi oni uvijek bili čvrsti i savršeni, možete se poslužiti nekim od sljedećih “bakinih recepata”. Osim što su najpovoljniji oni su i najučinkovitiji.

Stavite češnjak u svoj lak za nokte 

Češnjak je namirnica koja pomaže u mnogočemu. Ako ga stavite u svoj čaj to će vam pomoći u borbi protiv problema s hladnoćom ili želucem. Ako ga stavite u svoj čisti lak za nokte, nokti će vam biti jači.

Nanesite maslinovo ulje na nokte

Mnogi savjeti za zdravlje ili njegu vežu se za maslinovo ulje i općenito za kuhinju. Sve što trebate je nekoliko kapi utrljati u nokte i strpljivo pričekati da se upiju. Možda je najbolje vrijeme za to pred spavanja.

Umočite nokte zgnječeni avokado 

Ako imate problema s kutikulama i zanokticama ovo je jedini način da to riješite.

Maska od maslinovog ulja, aloe vere i meda

Čuva naše nokte od pucanja. Maslinovo ulje i med odlično funkcioniraju zajedno, stoga ih je potrebno izmiješati, umočiti nokte i pustiti da se magija dogodi.

Nosite gumene rukavice

Uvijek, uvijek, uvijek nosite gumene rukavice kad obavljate kućanske poslove i perete suđe. Kemikalije uništavaju nokte, a voda ih slabi te postaju krhki.

 

 


Komentari