Zaboravite na struganje: Evo kako u svega nekoliko sekundi odmrznuti i najdeblji led

FOTO: imakenews.com

Nema goreg osjećaja od onog kada ste taman maknuli 20 centimetara snijega s vašeg vozila, a onda vas dočeka debeli sloj leda na svim staklima.

Istina, zima i snijeg uistinu predstavljaju neko veselje i radost, ali to sve pada u vodu kada morate čistiti snijeg ili ono najgore strugati led sa zamrznutih površina. Nema goreg osjećaja od onog kada ste taman maknuli 20 centimetara snijega s vašeg vozila, a onda vas dočeka debeli sloj leda na svim staklima. Isto vrijedi i kada ispred ulaza, prilaza ili garaže odlopatate pola sata vremena mičući snijeg, a onda “boom” još 5-10 centimetara leda.

Onda tek idu muke jer ste nekim pukim slučajem zaboravili rukavice ili su vam ove koje imate već mokre, a ledena voda polako vam smrzava prste. Pa onda kreće struganje i sav onaj tek ostrugani snijeg ponovno smrzava onu vodu koja je prodrla u vaše rukavice ili još gore smrzava vodu na vašim golim rukama. Prsti vam nakon 10-ak minuta struganja izgledaju kao u 90-godišnjaka koji je cijeloga života kopao i orao, a bol neće popustiti još kojih 15-ak minuta, ako ne i duže.

No, pređimo napokon na stvar. Malo smo prošvrljali internetom i naišli na jedan zanimljiv “recept”. Naime, jedan žena našla je idealnu kombinaciju sastojaka koji u svega nekoliko sekundi otapaju i najdeblji led.

Potrebna vam je boca koja ima raspršivač, voda, alkohol i sredstvo za pranje suđa. U bocu ulijte 2/3 alkohola, i 1/3 vode te dodajte žličicu deterdženta za pranje posuđa. Isto možete primijeniti i na čišćenje ispred ulaza.


Komentari