Više ne morate brinuti oko crvenila i zatezanja kože: Uz ovih 5 savjeta vaša će koža biti meka kao da nije zima

Pixabay

S dolaskom zime, mnogi osjete neugodne promjene na svojoj koži. Niska razina vlage uzrokuje puknuće i krvarenje koje je vidljivo na suhoj koži. Evo nekoliko savjeta uz pomoću kojih će vaša koža i u zimskim danima biti tretirana kao da je ljeto.

1. Ne tuširajte se u vreloj vodi

Iako nam je svima užitak nakon dugog i napornog dana opustiti se uz topli tuš, time samo dodatno isušujete kožu. Poželjno je tuširati se u mlakoj vodi da bi vaša koža ostala svježa i bez sitnih puknuća.

2. Koristite mlijeko za tijelo 

Kožu ćete doatno nahraniti potrebnim svojstvima nanošenjem mlijeka za tijelo ili prirodnih ulja. Tako, vaša će koža uvijek biti meka i lijepo izgledati. Poželjno je ta sredstva nanijeti odmah nakon tuširanaj da se bolje upiju.

3. Unosite puno tekućine

S dolaskom hladnog vremena ne unosimo u sebe jednaku količinu vode kao u toplim danima.  Okrećemo se toplim napitcima poput čaja, mlijeka ili tople čokolade. Kako je našoj koži potrebna dodatna hidratacija, preporučamo da pijete vodu s limunom. Voda može biti i mlaka, a preporučljivo je popiti dvije litre vode dnevno.

4. Odjećom se dodatno zaštite  

Ne zaboravite na sebe staviti rukavice, šal i kapu čak i onda kada nema snijega. Na taj način dodatno štitite svoju kožu od mogućih puknuća i slično koje uzrokuje hladan zrak i padaline.

5. Vlaženje prostora

Najjeftinije rješenje za vlaženje prostora su posudice s vodom koje stavite na radijator.

 


Komentari