(VIDEO) Pet najromantičnijih filmskih trenutaka na kiši

Wikipedia

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Kultna ljubavna priča donijela nam je jedan od najromantičnijih trenutaka na filmu. Strastveni zagrljaj i poljubac na kiši između glavnih protagonista, Holly and Paula.

“Ne želim da te zarobim, želim da te volim”, rekao je pisac, mladoj i pomalo ekscentričnoj Holly na ulicama kišnog New Yorka.

Singin’ in the Rain (1952)

Proglašen najboljim mjuziklom te petim najboljim filmom svih vremena, najpoznatiji je po legendarnoj izvedbi Genea Kellyja. Njegovu izvedbu naslovne pjesme mnogi smatraju najboljom glazbenom točkom ikada snimljenom, a ona započinje strastvenim poljupcem na kiši.

Cast Away (2000)

Robinzonska melodrama s jednim od najtužnijih završetaka. Glavni protagonist Chuck Nolan, nakon godina provedenih na pustom otoku, napokon se vraća kući. Njegova zaručnica i svi ljudi koje je volio mislili su da je mrtav, a najupečatljiviji bio je susret na kiši sa svojom jedinom ljubavi.

Four Weddings and a Funeral (1994)

Britanski zavodnik na kraju filma ostavlja zaručnicu pred oltarom te se u posljednjoj sceni ljubi Amerikankom u koju se zaljubio na jednom od vjenčanja na koje su oboje bili pozvani. Iako je rečenica ‘Zar još pada? Nisam primijetila’, koju ona izgovara na kiši, proglašena jednom od najglupljih, ovo je jedan od najromantičnijih trenutaka pod kišom.

The Notebook (2004)

U jednoj od najpoznatijih ljubavnih priča sa filmskog platna, glavni lik Noah, nakon vožnje čamcem, govori svojoj voljenoj Allie da joj je cijelo vrijeme pisao pisma koja ona nije dobila. Legendarna scena završava strastvenim poljupcem i njegovim riječima da njihova ljubav nije gotova.

 


Komentari