USUDITE SE BITI DRUGAČIJI: Razbili smo mit o perikama, afro pletenicama i dredovima! (FOTO)

Facebook

Iznenada ste pozvani na neki važan događaj, a vaša kosa je u “koma” stanju i nikako ne stignete otići kod frizera. Jeste li razmišljali da taj dan jednostavno stavite periku koja izgleda baš poput prave kose?

Kako bi vam olakšali muke, razgovarali smo s vlasnicom salona perika, “Hair Land Apropos”, koji osim uobičajenih usluga, također ima i perike koje su ujedno i njihov brand.

aa

“S obzirom da sam ja po struci dipl. dizajner tekstila, privukao me ovaj posao jer je kreativan. Perike koje su naš brand, proizvode se po mojim idejama, željama i našim imenom – “Hair Land Apropos”, rekla nam je Irena Škarica Maršić, vlasnica ovog salona.

Trend nošenja perika u svijetu je izrazito popularan. I dok su nekada perike bile nekvalitetne, danas su one izrađene do savršenstva. Iako su perike najčešće rezervirane za oboljele žene i muškarce koji se bore sa leukemijom, danas ih nose mnogi, bilo zbog potrebe ili pak osobnog zadovoljstva.

11958226_1181981485161429_1885871770293863612_o

Naime, ulaskom u salon primijetit ćete razne vrste perika koje će vas oduševiti.

“U našem dućanu imamo oko 50-tak modela, a kompanija sa kojom surađujemo  – Gisela Mayer ima u ponudi oko 1.000 modela perika, umetaka i tupea“, kazala nam je Irena, te je naglasila kako se osim frizerskih usluga salon bavi i ugradnjom extenzija i afro pletenica, te izradom dredova.

šš

Ono što je najvažnije svakoj osobi koja nosi periku je to da nitko ne primijeti kako je zaista riječ zaista o perici. Nitko od nas ne bi volio da nam periku slučajno “odnese” jak vjetar, iako se i to znalo događati. Stoga je najvažnije da su one kvalitetne i uvjerljive.

šp

“Perike i umetci su izrađeni od kvalitetnih sintetičkih vlakana koji izgledom konkuriraju pravoj kosi. U ponudi imamo i par modela izrađenih od futura vlakna što znači da se mogu termički obrađivati”, pojasnila je Irena.

žž

Na naše pitanje postoji li mogućnost izrade perika po želji klijenta vlasnica nam je rekla kako takva mogućnost ipak ne postoji.

“Nažalost, takva mogućnost ne postoji. Osim ponuđenih modela u salonu, moguće je naručiti periku ili umetak iz kataloga njemačke firme Gisela Mayer, koja postoji već 50 god. i sa kojom mi surađujemo”.

Budite drugačiji – napravite dredove ili afro pletenice

Želite biti posebni i originalni? Dosta vam je dosadnih i beživotnih frizura? U ovom salonu djevojke će vam rado napraviti vrhunske dredove i afro pletenice.

“Ugradnju dredova radimo posebnom metodom tapiranja kose, a afro pletenice izrađujemo na način da se kosa klijenta upliće zajedno sa specijalnom kanekalon sintetičkom kosom“, rekla je i dodala kako je preporučljivo nošenje tri mjeseca.

cr

Iz salona su nam rekli kako je ovo vrlo efektna frizura i jednostavna za održavanje, iako se čini vrlo kompliciranom.

“Suprotno mišljenjima, afro pletenice NE oštećuju vašu kosu jer tokom nošenja vašu kosu ne tretirate kemijskim i termičkim procesima”, naglasila je. Također nam je rekla kako je odaziv građana velik, no ipak se najviše javljaju klijenti sa zdravstvenim problemima.

“Najčešće se kupuju zbog zdravstvenih problema, iako je sve više u trendu nošenje perika na “dan loše frizure” kada nemate vremena otići do frizera”, kazala nam je .

kosa

Odvažite se i promijenite frizuru u tren oka za puno manje novaca

Perike su najbolje za klijente koji žele promjenu, ali se nemaju hrabrosti odvažiti. “U svakom slučaju kada se radi o većoj promjeni frizure (npr. mijenjanje boje iz crne u blond i sl.) perika je jeftinija, nego sam proces tako velike promjene frizure kod frizera”.

ko

U Hrvatskoj velike predrasude zbog nošenja perika

Irena nam je objasnila kako je u Hrvatskoj još uvijek uvriježeno mišljenje da su perike rezervirane isključivo za bolesne ljude. No, u drugim zemljama na perike se gleda kao na nešto sasvim normalno i svakodnevno.

“Mišljenje o perikama nažalost je u drugim zemljama pozitivnije nego u Lijepoj našoj. Mnogi još imaju predrasude prema nošenju perika”, objasnila je i dodala kako se u Hrvatskoj nošenje perika povezuje s zdravstvenim problemima, dok je u drugim zemljama nošenje perika svakodnevnica.

“Polako, ali sigurno i mi se otvaramo prema svjetskim trendovima nošenja perika.”

pkdkwejd

Na pitanje koje su perike najpoželjnije, rekli su nam kako starije gospođe najviše naručuju kraće modele, dok mlade djevojke kupuju duže.

Pristupačne cijene perika

“Cijene perika se kreću od 125,00 kn do 1650,00 kn. Ukoliko se naručuju preko kataloga cijene su nešto skuplje”, naglasila je i dodala kako je moguće i posuditi periku, ali i umetke.

umetak

“Cijene najma na 24 sata se kreću od 160,00kn, pa na dalje, ovisno o prodajnoj cijeni perike ili umetka”.

Održavanje je i više nego jednostavno

“Održavanje je vrlo jednostavno. Peru se u mlakoj vodi sa blagim šamponom te se suše prirodnim putem ( nesmiju se sušiti fenom). Kada se osuši, lagano raščešljati te će perika/umetak uvijek biti u istoj formi kao i kada je kupljena, za razliku od perika od prirodne kose koju je nakon svakog pranja potrebno fenirati.

per 5

Salon perikama koji se nalazi u srcu grada (Radićeva 5) uveseljava žene i muškarce od 1994. godine. Kako bi ohrabrila sve one koji bi željeli ovakvu promijenu, ali se iz nekog razloga libe probati, Irena je prenijela poruku :

Mijenjajte frizure češće. Nemojte se bojati promjene. Ženama proleti 10-15 godina i shvate da nisu mijenjale boju i dužinu frizure sve te godine.


Komentari