UŠTEDITE NOVAC I ZABAVITE SE: Sami izradite adventski vijenac! (VIDEO)

Zašto nebi ste probali sami napraviti adventski vijenac?

Uštedite novac od kupnje adventskog vijenca za božićne poklone.

U došašću se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac, simbol iščekivanja Božića.

Adventski vijenac jedan je od najupečatljivijih božićnih ukrasa u domovima. No, ne mogu si svi priuštiti jedan. Zato, postoji ona jeftinija varijanta – izradite ga sami.

Za nekoliko kuna kupite prsten, koji može biti od stiropora ili od slame. Uz to su vam potrebne i četiri svijeće. Kako ćete ukrasiti svoj adventski vijenac ovisi apsolutno od vama; božićne kuglice, ukrasna tkanina,… Sve može koristiti, a mogu vam poslužiti i dodaci iz prirode, poput češera ili zanimljivog granja.

U ovim video uratcima možete dobiti inspiraciju za svoj adventski vijenac.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Katolici se pripremaju za naradosniji kršćanski blagdan – Božić. U to vrijeme se više posti i moli, ide se na mise zornice. Između ostalog, izrađuje se i adventski vijenac s četiri svijeće. Vijenac čine dva temeljna simbola – krug i svijeće, odnosno svjetlo. Krug se shvaća kao simbol vječnosti i vjernosti. Vijenac je naime u antičko doba predstavljao znak pobjede, ali i u kršćanstvu je postao znak po Kristu dobivenoga spasenja. Zeleno granje upućuje na život koji traje i ne prestaje, život vječni. Svijeće prestavljaju dolazeće svjetlo Isusa. Adventske svijeće, izvorno crvene i bijele boje, upućuju na Isusovu žrtvu i pobjedu. Prema tradiciji, prva svijeća po redu je nazvana prorokova, druga je betlehemska, treća pastirska i četvrta je anđeoska. Kako palimo svijeću po svijeću, tako se sve više približavamo dolasku Božića.[/box]

Evo i jedna ideja za božićni vijenac na vašim vratima. Jednostavno je:


Komentari