Tražiti novi posao s trenutnog ili dati otkaz pa onda tražiti? Evo razloga za obje strane!

FOTO: Pexels

Za one koji traže novi posao s trenutnog posla i one koji su dali otkaz i traže novi posao.

Ako ste jedna od brojnih osoba koje su nezadovoljne svojim trenutnim poslom, sigurno se pitate ima li više smisla tražiti novi posao s trenutnog ili dati otkaz pa zatim tražiti nešto novo.

Postoje pozitivne strane jedne i druge pozicije, a na vama je da procijenite što više odgovara vašoj situaciji, piše Dnevno.

Tražiti novi posao s trenutnog posla

1. Imate primanja

Za mnoge je ovo jedini razlog ostanka. Iako ste već posao ”prekrižili” u glavi, i dalje ga dobro radite i za to dobivate plaću (ako su vam primanja redovita). Usput, tražite nešto novo, a ako se pojavi, možete puno bezbolnije s jedne pozicije na drugu, ukoliko ga ne nađete tako brzo, barem budžet neće naglo početi ispaštati.


2. Sve karte na stolu

Bili zadovoljni ili ne, još jednom ”pretresite” što vas sve muči na trenutnom poslu i postoji li nada da se situacija poboljša? Ukoliko ste našli žarišne točke, razgovarajte s nadređenima i dajte još jednu priliku trenutnom poslu. Ako nade nema, tražite dalje i ”pregrizite” još malo. Moguće je i da vam kontakti na trenutnom poslu, igrom slučaja, donesu neku novu priliku do koje ne bi došlo da ste dali otkaz.

3. Šansa da se na trenutnom poslu dogodi preokret

Počeli ste tražiti novi posao, malo ste zasigurno promijenili i stav prema poslodavcu, tako da ovisno o porukama koje ste mu uputili, možda shvati kako bi vas bilo dobro promaknuti i povećati vam prihode. Možda ste dobili samopouzdanje, razmišljajući kako se tu nećete zadržavati, pa je to izazvalo kontra efekt i sada vas žele zadržati. Sve je moguće!

Dali ste otkaz i tražite novi posao?

1. Imate vremena aktivno tražiti

Dok ste radili i većinu dana trošili na posao koji vas više ne ispunjava, niste stizali pregledati sve oglase za posao i složiti dobar CV i pisma zamolbe. Sada imate vremena za sve. Uz to, možete i malo psihički odmoriti te ići na više razgovora u jednom danu, bez da morate kalkulirati kao što biste to morali da radite.

2. Nema otkaznog roka

Računamo na to da ste ga već odradili. U aktivnoj ste potrazi, šaljete niz prijava, a kada se nešto ispostavi kao dobitno, vi odmah možete početi raditi! To je jedna od beneficija koju drugi kandidati nemaju, a poslodavcu, uz vaše kompetencije, može biti i presudno.

3. Možete uložiti u sebe

Želite iskoristiti potragu i za učenje novog jezika? Pohađanje stručnih radionica? Ili pak za putovanje u drugi grad, državu? Imate vremena, uložite u sebe, obogatite svoj CV i obogatite sebe. Nezaposlenost, ako sve bude po planu, neće trajati vječno. Budite optimistični i (su)kreirajte svoju poslovnu budućnost!

Imajte na umu, da svatko ima svoje razloge zbog kojih želi otići. Nekima su to prihodi, nekima nemogućnost napredovanja, a nekima nezdrava radna okolina. Prema tome, sve razloge ”filtrirajte” kroz svoju osobnu problematiku i sretno u potrazi!

Komentari

loading...