Trajni lak za dugo i bezbrižno ljeto

Zamislite da provedete dva ili tri tjedna na godišnjem odmoru bez da morate uređivati nokte ili skidati i nanositi lak za nokte svaka tri dana.

Mnoge će se dame sa mnom složiti da je trajni lak jedan od najboljih beauty izuma svih vremena. Izgleda poput običnog laka, ali s više sjaja, na noktima ostaje netaknut čak i do četiri tjedna, a lako se skida. Trajni lak je prava stvar za sve žene koje nisu ljubiteljice geliranih i umjetnih noktiju, nisu sklone uređivanju noktiju u kućnoj radinosti, ne vole ih često lakirati, teže što prirodnijem izgledu i što kraćem tretmanu u kozmetičkom salonu.

Osobito je popularno i praktično doći na trajni lak prije godišnjeg. Više od tri tjedna ste bez brige i to bez obzira kupate li se u moru ili bazenu, planinarite li ili se šećete gradovima u inozemstvu. A nema ništa bolje od uredno nalakiranih noktiju s kojih se boja neće iznenada oguliti.

LED-lampa

Važnost pripreme noktiju

Prije nanošenja trajnog laka valja urediti situaciju na rukama ili nogama – odstraniti kožicu oko noktiju te oblikovati nokte. Tek nakon pravilne njege prelazimo na nanošenje.

Trajni lak se nanosi poput običnog laka za nokte uz nekoliko razlika, a proces je brz i jednostavan: prvo se nanosi baza, zatim prvi sloj trajnog laka i potom se nokti kratko suše ispod LED lampe. Onda ide drugi sloj, opet sušenje i na kraju top coat za sjaj i dugotrajnost.

Još jedna razlika u odnosu na obični lak za nokte (i razlog zašto ga žene toliko vole) je njegova trajnost – ne zove se trajni lak bezveze trajni! Bez ogrebotina i gubitka sjaja izdrži i do četiri tjedna. To, naravno, ovisi o nekoliko faktora, npr. imate li čvrste ili slabe nokte, koliko svakodnevno koristite ruke, bavite li se nekim sportom, koliko vam brzo rastu nokti… A na predivan izgled i dugotrajnost trajnog laka također utječe i stručnost osobe koja ga nanosi te kvaliteta laka.

Trajni-lak-2

Skidanje trajnog laka

Ako baš morate trajni lak s noktiju skinuti sami, nipošto ga nemojte guliti! Ako je situacija kritična, a ne možete do salona, samo na područje s kojeg se lak skinuo nanesite malo običnog u istoj boji. Trajni lak se pravilno skida otapanjem u posebnoj tekućini, dakle ne rašpanjem nokta. Veliki je plus to što se ne morate brinuti da će prirodni nokat ispod njega ostati oštećen, dapače, manje će se listati i pucati, a s trajnim lakom izgledati iznimno sjajno i glatko.

Ruke su jedna od prvih stvari koju na nekome uočite, stoga o njima treba voditi posebnu brigu. A ima li išta bolje od sjajnih, uredno nalakiranih noktiju u najdražoj boji koja dugo ostaje besprijekorna?

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Zagreb.info i Mysterion vas daruju Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion tri čitateljice nagrađuju trajnim lakom na rukama ili nogama! Sve što trebate je u komentaru ispod ovog članka napisati točan odgovor na nagradno pitanje „Koliko dugo bez oštećenja izdrži trajni lak?“ i na našoj službenoj Facebook stranici provjeriti ostale detalje i uvjete. Nagradna igra traje do ponedjeljka, 28. kolovoza kada ćemo dobitnice odabrati putem stranice random.org. Sretno! [/box]

Autorica: Monika Antunović Kundih

monika antunović kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.


Komentari