Tko se sjeća ovoga pakiranja? Nekad vrlo popularno, danas ga tek rijetke zemlje koriste

Foto: Instaagram/ Retroteka

Mnogi su već zaboravili na nekad vrlo popularno mlijeko u vrećici koje se danas može pronaći tek u rijetkim trgovačkim centrima. Grupa Retroteka stoga je odlučila na društvenim mrežama podsjetiti korisnike na ovaj gotovo zaboravljeni artikl.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Vrećice od mlijeka iz 80-ih @dukat_hrvatska ? #milk #morning #breakfast #zagreb #croatia #hrvatska #love #retro #follow #retroteka #nostalgia #vintage #fun #design #package #childhood #plastic

Objavu dijeli Retroteka (@iretroteka)

 Iako je bio nepraktičan, mnoge je razveselilo vidjeti vrećice za mlijeko jer im je to probudilo uspomene na neka davna, drugačija vremena kada je pravo umijeće bilo doći do kuhinje bez prolivenog mlijeka, a ako se i nije prolilo do kuhinje, to bi se dogodilo za vrijeme rezanja škarama. Ipak, mudriji su se dosjetili rezati ga tek nakon što se vrećica smjesti u prikladnu posudu, prenosi Mirovina.hr.

Stručnjaci kažu da je mlijeko u vrećici ne samo ekološki prihvatljivije, nego i zdravije rješenje od tetrapaka i plastičnih boca, ali je vjerojatno zbog te svoje nepraktičnosti davno zamijenjen novim pakiranjima. No, nije tako baš u svim zemljama pa se mlijeko u vrećicama i dalje distribuira u Izraelu i Kanadi.


Komentari