SVI STE ČULI ZA OVE ČUDNOTVORNE SJEMENKE Moćne su jer štite od raka i pomažu pri mršavljenju

Pixabay

Nakon blagdana svi smo dobili nekoliko kilograma, a otkriven je tajni sastojak uz pomoću kojeg se kilogrami tope. Lanene sjemenke sadrže visoku količinu esencijalnih masnih kiselina neophodnih za zdravlje srca i krvožilnog sistema, ali i živčanog sistema. Stručnjaci kažu da je optimalna količina lanenih sjemenki koje bismo trebali konzumirati jedna žlica dnevno, a možemo ih dodati u zobenu kašu, salatu, juhu ili vodu.

 

Slijede neki od razloga zašto trebate jesti lanene sjemenke:

DOBRO DJELUJU NA MOZAK

Bogate su omega-3 masnim kiselinama što je vrlo važno za vegane ili pojedince koji ne jedu plodove mora. Također, uspješno reguliraju funkcioniranje mozga.

ZA BOLJU PROBAVU

Fantastičan su izvor dijetalnih vlakana što znači da će vam probava bolje raditi, bolje će se ispirati toksini i suvišne masti iz tijela. Mogu i da riješe probavne tegobe poput zatvora i neredovne stolice.

PRUŽAJU OSJEĆAJ SITOSTI 

Ove sjemenke dobar su izvor proteina i pomoći će vam da ostanete siti. Duži osjećaj sitosti znači manji unos kalorija, što može rezultirati mršavljenjem.

POMAŽU KOD MRŠAVLJENJA

Zahvaljujući sadržaju vlakana pomažu u održavanju razine šećera u krvi, suzbijaju glad i pomažu kod gubitka kilograma.

ŠTITE OD RAKA

Nekoliko istraživanja ističu da je lan izuzetno koristan u borbi protiv raka dojke, prostate, jajnika i debelog crijeva.


Komentari