Stručnjaci otkrili koliko često sretni parovi vode ljubav: Rezultati istraživanja pomalo su neočekivani

Pixabay

Stari priručnici uglavnom su zastupali mišljenje da čim je više seksa, to su oba partnera sretnija. Međutim, jedno novo istraživanje iznenadilo je sve s kompletno novim pogledima, piše miss7.

Istraživanje, objavljeno u studenom 2015. godine, a provedeno u ime „Society for Personality and Social Psychology“, otkrilo je sljedeće: parovi koji se u prosjeku seksaju jednom tjedno – najsretniji su!

Voditeljica istraživanja, Amy Muise, objašnjava: „Točno je da su parovi koji se češće seksaju sretniji, ali to vrijedi jedino ako se inače seksaju manje od jednom tjedno. Odnosno, parovi koji se seksaju više od jednom tjedno često su nezadovoljniji, pokazalo je istraživanje“.

Znanstvenica dodaje: „Naši rezultati pokazali su da je važno održavati intimnu povezanost s partnerom, ali za to se ne treba svaki dan seksati. Važno je da se povezanost održava.“

Rezultat ovog istraživanja poljuljao je tipične stereotipe – na primjer  da muškarcima treba više seksa kako bi bili sretniji ili da se stariji parovi rjeđe seksaju. Za vrijeme ispitivanja otkriveno je da nema razlike među spolovima, dobi ili trajanju veze: seks jednom tjedno čini nas sretnijima i zadovoljnijima.

„Cilj istraživanja nije bio reći ljudima da se trebaju češće ili rjeđe seksati, nego da zajedno s partnerom utvrde jesu li njihove seksualne potrebe zadovoljene.“


Komentari