Što napraviti kada vam na kišni vikend propadnu svi planovi?

pixabay

“Sve sam isplanirala, još samo da propadne”

Svi smo upoznati sa situacijom, isplanirali ste vikend tjednima ranije i jedva ga dočekali, a onda su vam dogovori pali u vodu. Loša situacija u kojoj ne stigneš ništa novo isplanirati već samo zaključiti kako ti je ovo “najgori vikend u životu”.

Još gora situacija je kad shvatiš da kišni vikend moraš provesti sam u kući, bez ideje što da radiš. Ipak, nije sve tako sivo. Bezidejni vikend možete pretvoriti u vikend za sebe i samo za sebe.

‘Velika očekivanja’ i nadoknada lektire

Svima su nam promakli neki klasici. Bilo da ste propustili Karenjinu, Harry Potter ili nešto slično, sada je pravo vrijeme za nadoknadu. Dok tonemo u moru brzih internet informacija zaboravljamo na djela koja su promijenila i oblikovala domaću i svjetsku književnost.

Uzmite “Velika očekivanja” Charlesa Dickensa, čašu vina i uz mirisnu svijeću uronite u priču o beznadnoj ljubavi nakon koje će vam se vaši propali vikend planovi činiti veoma beznačajni.

Temelj za uživanje

Ok, svi mrzimo pospremati i naravno da tako niste zamišljali vikend. Ipak, ako se natjerate da dva sata posvetite kvalitetnom sređivanju vašeg osobnog prostora, osjećat ćete se puno bolje. Po završetku posla napunite si kadu, lezite i uživajte uz ugodnu glazbu. Posvetite se sebi i napunite baterije.

Serije, serije, serije

Slažemo se da je sve bolje u dvoje, troje ili četvero, ali sigurno na popisu serija koje niste gledali ima ona jedna koja se samo vama sviđa. Možda samo želite po 58. put gledati Sex i grad i to je sasvim ok. Ovo je jedan od onih dana kada možete cijelu sezonu pogledati u komadu. Vi, tegla sladoleda i daljinski. Sladoled vam nikad neće otkazati planove ;)

Izgubljeni prijatelji

Svi imamo one prijatelje za koje nikako da nađemo vremena u svom rasporedu. Sada je pravi trenutak za iskupljenje. Pozovite ih k sebi, napravite čajanku i eventualno obnovite prijateljstvo.

Biljka i ja – prijatelja dva

Za kraj, ako ne želite ništa od navedenog, možete se obrušiti na kauč i ne raditi ništa. Nekad čovjeku samo treba malo odmora i odmaka. Vikend će i ovako brzo proći.


Komentari