Srećom, vremena su se promijenila: Pronašli smo ‘priručnik za žene’ iz 1955.

Pinterest.com

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kada on dođe.

Oko 1955. godine na području bivše Jugoslavije tiskan je ‘priručnik za žene’ pod nazivom “Kućna ekonomija”. Pročitajte kakva su se to ponašanja savjetovala ženama u ovom priručniku izdanom prije nešto više od 60 godina.

Pripremite večeru na vrijeme.

Večeru planirajte ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunit ćete mu potrebu za toplom dobrodošlicom.


Pripremite se za njega.

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kada on dođe. Popravite šminku, stavite vrpcu u kosu i izgledajte svježe. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljiva i vesela za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a dio vaših dužnosti je da se pobrinete za to.

Screenshot
Screenshot

Smanjite razinu buke.

Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućanske aparate i potaknite djecu da se i ona utišaju.

Budite sretni sto ga vidite.

Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite.

Poslušajte ga.

iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas.

Ne ometajte ga.

Ne žalite se ako vas muž dođe kući kasno navečer ili ako želi otići van na večeru bez vas. Umjesto prigovaranja, pokušajte razumjeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti.

I na kraju,ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanje ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

I zapamtite, dobra žena zna gdje joj je mjesto.

Komentari