PRVO PUTOVANJE S BEBOM? PRIPAZITE NA OVE STVARI!

FOTO: Pixabay

Počela je sezona godišnjih odmora, a mladi roditelji sa djecom nisu sigurni na što paziti. Srećom, roditelji koji su to prošli pristižu u pomoć. Donosimo vam nekoliko savjeta na što paziti kada idete na put s malim djetetom.

Kada krenete na put, stanite svako malo. Nemojte u jednoj vožnji sve obaviti, jer tako umarate i sebe i dijete. Također ako ste u autu nešto od velike koristi je autosjedalica i kolica za šetnje s djetetom. Također nemojte zaboraviti dokumente od djeteta.

Kada se ide sa djetetom na more, gleda se da je destinacija što više prilagođena uzrastu djeteta. Ako je dijete malo, gleda se da je plaža asfaltirana, da se može doći s kolicima, da je blizu jer se mora nositi puno stvari. Poželjan je i hlad jer dijete ne smije biti na suncu. Ako toga nema, šator će dobro doći. Nemojte mazati dijete sa bilokakvom kremom za sunčanje, nego onom koja je prilagođena dobi djeteta, po mogućnosti da nema nanočestice cinka/srebra jer to nije dobro za kožu.

“Rukavice za plivanje ili kolut za bebe je odlična stvar, bez toga nemojte dijete stavljat u vodu. Tko si može priuštiti, bolja opcija je hotel jer onda nema briga sa kuhanjem pa da se i roditelji mogu opustiti. Također gledajte da u sklopu kompleksa postoji bazen u slučaju lošeg vremena.” 

Mišljenje sugovornice je takvo da je Istra malo više prilagođena djeci za razliku od Dalmacije, jer postoji puno više sadržaja za djecu. Također preporučuju kampove koji funkcioniraju kao resort, pa u najgorem slučaju nije potrebno izlaziti iz kampa. Izorganizirajte si vikende ako je moguće i pogledajte ponudu dana za razne popuste.


Komentari