PRVI POLJUBAC: Tema o kojoj malobrojni žele govoriti, ali uspjeli smo izvući neke odgovore

Pixabay

Često čujemo da se prve ljubavi i prvi poljupci nikad ne zaboravljaju. Odlučili smo stoga provjeriti je li to uistinu tako te kakva sjećanja vežu ljudi različitih generacija uz prvi poljubac.

Uh, davno je to bilo, tko bi se sjetio – odgovor je koji smo vrlo često čuli postavivši pitanje “A kakav je tvoj prvi poljubac bio”. Tako nam se u samom početku srušio mit da se to iskustvo nikad ne zaboravlja, ali svejedno velik je broj i onih koji svoj prvi korak na ljubavnom polju pamte vrlo dobro.

Ipak mnogi od onih koji se i sjećaju, nisu htjeli javno podijeliti svoje iskustvo, najčešće zbog srama, ali ima i onih koji su hrabro odlučili priznati istinu o prvim ljubavnim biserima.

“Mislim da smo imali 12 godina. Bili smo kod mog najboljeg frenda doma, nas dva i jedno 5 cura. Meni se jedna baš jako sviđala i išli smo igrat bocu istine, naravno samo perverzije su dolazile u obzir, i štelali smo da se ljubimo s curama koje nam se sviđaju. I neko je puknuo izazov da se moramo on i ja zažvalit. I jesmo”, otkriva 29-godišnjak koji je zbog nesvakidašnjeg iskustva ipak htio ostati anoniman, ali je dodao “kasnije to više nismo ponavljali, ali je onda bilo lakše ostalima jer su prije toga brijali da ćemo ih samo iskorištavat. Zapravo sad kad gledam to je bio genijalan potez”, zaključuje.

“Imala sam 5 godina i bilo je to sa susjedom, odnosno bratom od frendice ispod stola”, kratko je kroz smijeh kazala 23-godišnja Manuela Sesar.

“Stari moj koja bruka” započeo je svoju priču 21-godišnji Andrej koji je prvi poljubac imao baš kao i Manuela sa svega 5 godina. “Nas 20 u ekipi, svi oko stola, smijeh, veselje. U iščekivanju piće i hrana, a mi se gledamo. Gledamo se i u jednom trenu dolazi teta s hranom. Nitko nas više ne gleda, svi rade prvi griz, a ja radim prvi poljubac u životu. Bio je najslađi jer smo bili u vrtiću i bilo mi je tek 5 godina”, kaže Andrej.

“Novi Vinodolski, ljeto. Imala sam 14 godina. Klasična izlizana situacija – večer, plaža, more, gitara i tako to”, prepričava 26-godišnja Nikol koja ipak nije htjela ulaziti u detalje, ali čini se da joj nije ostalo u lošem sjećanju.

Igra boce istine i izazova bila je mnogima prva prilika za poljubac. Jedna od njih je i Zrinka (30) koja se prvi put poljubila sa 14. godina:

“Moj prvi poljubac bio je na rođendanu, dobila sam izazov da se poljubim s dečkom koji mi se sviđao”.

“Prvi poljubac o muko moja! Ništa spektakularno”, kazala je razočarana Ana koja se također prvi puta poljubila u ovoj igri.

“Imao sam 10 godina, bili smo kod frendice na rođendanu i otkrili smo igru koja se zove boca istine. Ja to nisam nikad prije igrao i bilo mi je fora i tako smo vrtili i okrenulo se na mene i jednu Ivanu. Ona je bila veća, jača od mene i imala je frčkavu kosu. I ništa poljubimo se mi, ne sjećam se je li bilo jezika, ali sjećam se da je bilo baš dobro, ali onda mi je rekla, ti se stvarno dobro ljubiš. I od tada mi to svaka cura govori”, zadovoljno će student Mislav.

Ipak ima i onih kojima prvo iskustvo nije leglo. Jedna od njih je i Jelena koja je kazala “kad sam osjetila jezik pobjegla sam od muke i užasa, bilo mi je to preodvratno – bljak!”. Nespretno iskustvo zbilo se u 7 razredu osnovne škole kada je bila na moru, a dodaje da se on potrudio da bude romantično, ali njoj je ipak bilo ljigavo. Tu večer upamtila je do detalja tako da se točno sjeća da je imala na sebi roze hlače i topić, kao i rozu traku.

Neugodno iskustvo imao je i jedan 20-godišnjak koji je zbog toga htio ostati anoniman. Kratko je tek rekao “Bilo je to u 7. razredu osnovne, udarali smo se glavama svak’ na svoju stranu”.

Sličnog je iskustva i mlada Lucija Svetopetrić.

“Moj prvi poljubac pao je sa 14 godina u 6 razredu osnovne škole. Ukratko bio je užas, ne samo poljubac nego i dečko. Bio je ludo zaljubljen u mene, a ja u njega prisilno jer htjela sam se više poljubit. Izašli smo van sa ekipom i cijeli dan smo bili skupa i u par navrata sami i ništa. Odlučila sam otići kući i naravno on je ponudio prijevoz i to na svom BMX-u. Kao prvo vozila sam se na governalu i bilo je užas, a još gora stvar je što me on pitao može li nešto napraviti i ja sam mislila da će napraviti neku ludoriju sa BMX-om i čvrsto sam se primila i rekla može, a on me povukao za kosu i poljubio. Not good feeling”, razočarano je kazala Lucija.

Ali da ne završimo s lošim iskustvima, donosimo još neka romantična i lijepa sjećanja.

“Moj prvi “pravi” poljubac je bio u kinu. Znam da je onako bilo neočekivano, solidno” smijući se je kazala Julijana koja je svoj prvi poljubac imala sa 16/17 godina.

“Uh, vratili ste me u mladost. Imala sam 17 godina i bilo je to u prirodi pokraj jezera”, kazala je 44-godišnja Jagoda.

“Bilo je nekakvih cmokanja u vrtiću i nižim razredima, ali prvi pravi je bio na badnjak 2011. Sjećam se tak točno jer me mala odvukla s polnoćke haha (još sam bio uzoran vjernik). Sjećam se i da je ona prva pokrenula inicijativu jer je bila starija, iskusnija”, kazao je kroz smijeh Viktor.


Komentari