POMOĆ IZ PRIRODE: Top 5 recepata za domaće maske za masnu kožu

Giphy

Život s masnom kožom borba je za sebe…

Ima li goreg osjećaja od onog kada se na popodne na poslu pogledate u ogledalo i shvatite koliko vam se lice sjaji? Brada, nos, čelo, sve blješti, a ujutro je sve bilo lijepo mat i savršeno. Svima nama s masnom kožom ovo je poznato i svi smo mi probali “mali milijun” krema i ostalih preparata za matiranje, ali gotovo ništa nije upalilo.

Donosimo vam u nastavku pet recepata za maske koje možete napraviti od sastojaka koje već imate u kući, one su jeftinije od kupovnih, a i nježnije su za kožu.

Maska od četiri sastojka

Trebat će vam žlica “soka” od krastavca, jedan bjelanjak, malo limunovog soka i pola žlice gline.


Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, nju namažite na lice, ne preblizu očima, i ostavite da djeluje 10 do 20 minuta. Naposljetku isperite lice mlakom vodom, a ovu masku koristite jednom tjedno, prije spavanja.

Ova maska će očistiti vaše pore i uništiti mitesere.

Banana, limun i med

Za sljedeću masku potreba su vam tri sastojka, otprilike tri žlice banane, pola žlice meda i malo limunovog soka. I ove sastojke izmješajte do glatke smjese i nanesite ju na lice. Ostavite da djeluje 20 minuta i isperite hladnom vodom. Ovu masku koristite jednom tjedno.

Ova maska će hidratizirati i njegovati vašu kožu, a u isto vrijeme djelovat će i kao nježni piling.

Maska za matiranje lica

Za ovo će vam biti potrebna žlica maslinovog ulja, žlica jogurta, žlica gline i 2 kapi eteričnog ulja od eukaliptusa.

Sve sastojke izmješajte i nanesite smjesu ma lice, ali izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite da djeluje 20 minuta i isperite mlakom vodom. Ovu masku koristite jednom tjedno, a pomoći će vam kod matiranja kože jer će upiti višak sebuma, a u isto vrijeme će hidratizirati kožu.

Maska s kukuruznim brašnom

Potrebne su vam 3 žlice soka od naranče, žlica gline i žliva kukuruznog brašna. Sve to pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite masku na lice i ostavite da djeluje 15 minuta, te isperite mlakom vodom.

Ova maska će vam hidratizirati kožu, ali je i matirati u isto vrijeme, koristite je jednom tjedno.

Rajčica u službi ljepote

Za posljednju masku na našem popisu trebat će vam jedna sitno narezana ili naribana rajčica, jedna žlica soka od limuna i 2 žlice gline. Napravite smjesu i nanesite je na lice izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite mlakom vodom. I ovu masku koristite jednom tjedno, a ona će upiti višak masnoće, dobra je i u borbi protiv akni, a pomaže i kod ujednačavanja tena.

Komentari