Pet trikova kako da vam dijete bude uspješno u školi

FOTO: cutebabyz.com

Prvi dan škole stresan je, kako za roditelje tako i za mališane, a želja svakog roditelja je da mu dijete bude uspješno i sretno.

Osim intelektualnog,vrlo je bitan djetetov socijalni rast i motivacija. Važno je od malih nogu probuditi želju za istraživanjem i propitkivanjem okoline, a evo par trikova kako da to i postignete.

  1. Ispunite djetetov život s knjigama. Odaberite jedan dan u tjednu kako bi svi članovi obitelji zajedno čitali. Djeca često imitiraju roditelje te stariju braću ili sestre, zato ovakav vid druženja usađuje djetetu ljubav prema knjigama koja će mu olakšati usvajanje gradiva tijekom daljnjeg obrazovanja.
  2. Ohrabrujte ga da slobodno izražava svoje mišljenje. Samo dijete koje propitkuje okolinu može postići izvrsne rezultate. Potičite ga na promišljanje, to će mu dati sigurnost da se u školi ne boji postaviti bilo kakvo pitanje.
  3. Pitajte dijete o tome što je naučilo u školi, a ne o ocjenama. Neka dijete održi svoje vlastito predavanje o tome što je naučilo. Tako će lakše i bolje usvojiti gradivo.
  4. Slavite uspjehe, bez obzira kako mali bili. Za pročitanu knjigu nagradite dijete omiljenom slasticom ili sa sat vremena video-igre. Ako ga nagrađujete dijete će učenje shvatiti kao izazov koji dovodi do određenih povlastica.
  5. Posvetite se djetetovim talentima. Jedinica iz engleskog nije najgora stvar na svijetu. Možda je vaše dijete nadareno za prirodne znanosti. Poklonite mu knjigu matematičkih mozgalica i razvijajte njegove prirodne talente.


Komentari