‘OVA ZEMLJA JE PLAGIJAT’: Je li poznati pisac izrekao brutalnu istinu o Hrvatima? (FOTO)

Surova slika Hrvata.

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić goruća je tema hrvatske javnosti. Podsjetimo, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju ocijenio da je Barišić preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera, a da nije citirao izvore.

Iako mediji već danima bruje o ovom događaju, plagijat ministra Barišića nije jedini plagijat koji predstavlja problem našem društvu, kaže pisac i novinar Hrvoje Ivančić.

Na svojoj Facebook stranici on se osvrnuo na plagirano hrvatsko društvo i izrekao tvrdnje koje nas tjeraju da se zapitamo o hrvatskom karakteru.

“Ne samo da je problem plagijat jednog ministra. Koliko sam shvatio, radi se o dijelu teksta od petnaest kartica. Problem je što je cijelo društvo plagijat. Plagiramo glazbu sa Zapada, plagiramo društvene trendove sa Zapada, plagiramo žargon sa Zapada. Mi plagiramo non stop.”, ustvrdio je Ivančić u svojoj objavi.

Screenshot/Facebook
Screenshot/Facebook

Osvrnemo li se oko sebe, možemo primjetiti konstantno podilaženje nametnutim trendovima. Bitno je biti in, pratiti diktirano, ukalupiti se u moderno.

” Zar nije opće poznato da se na fakultetima društvenih znanosti već desetljećima ispiti polažu iz napisanih skripti? I profesori traže svoje klonove. Nemojte zajebavati da to ne znate… Ovdje se cijene samo identični, isti, jednaki. Odstupiš li s linije, iskopaj si grob sam. Nemoj razmišljati. Ova zemlja je plagijat. Zašto ne bi bio i ministar? Ovo je zemlja s karakterom jogurta. Polutvrdog.”, zaključuje Ivančić.

Svi smo preslika jedni drugih, originalnost je odavno zaboravljena u našem društvu, a ono drugačije i jedinstveno konstantno nailazi na osude, kritike i prozivanja. Tko se usudi odstupiti od uvriježenog kalupa pomodnosti i općeprihvaćenog?

>>>OBIŠAO JE ZEMLJE POGOĐENE RATOM: ‘ Vidio sam patnju, siromaštva i ludilo u svijetu i shvatio da treba živjeti dok si živ’ (FOTO)


Komentari