Otkriva zašto: RTL-ov voditelj odlučio posvojiti dijete

Facebook / Boris Misevic

Voditelj “Potrage” i dugogodišnji RTL-ov reporter Boris Mišević ovih je dana nemalo iznenadio, pa i oduševio svoje Facebook prijatelje. Sa suprugom Ana-Mari pokrenuo je proces posvajanja djeteta te objavio da su završili Školu za posvojitelje, a Indexu je otkrio zašto je cijelu priču odlučio podijeliti javno.

“Ana-Mari i ja smo objavili to na Facebooku jer želimo totalno demistificirati postupak kako bismo ohrabrili druge ljude da se odvaže na isto i pomognu nekom djetetu. A iz svakodnevnih vijesti svi vidimo da puno djece treba pomoć.

Podrška nas je pozitivno šokirala jer smo zasuti s tolikom količinom emocija čak i od ljudi koje uopće ne poznajemo. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima još jednom”, rekao je Boris, koji je sa suprugom Ana-Mari u braku 15, a u vezi 19 godina.

“Nemam tremu i veselim se što ću biti tata”, priznaje reporter i dodaje da je itekako spreman na sve birokratske zamke i zavrzlame koje se najčešće vežu za posvajanje djece u Hrvatskoj.

“Spremni smo na sve jer nam je krajnji cilj najbitniji. Svjesni smo, naravno, da su regulativne okolnosti takve da proces može potrajati puno duže nego što bi trebao. No također smo svjesni da se uz malo veći trud pojedinaca u sustavu sve može i mora ubrzati kako djeca ne bi odrastala u domovima nego u novim obiteljima. No za sada, zanimljivo, ovaj prvi dio postupka ide prilično brzo i obavezna edukacija u udruzi Na drugi način je bila vrlo korisna”, kaže Boris, koji je sa suprugom u programu stručne pripreme odradio 40 sati, a sad kreću u novu fazu.


Komentari