NIKAKO DA VAM USPIJE U DUGIM VEZAMA? Trebate posjedovati samo ove dvije osobine, ali ih i tražiti kod svog partnera

Pixabay

‘Potraga’ za idealnim partnerom trebala nastaviti samo s dvije osobine na vidiku – ljubaznost i poštovanje. Tako tvrde psiholozi, a prenosi 24 sata.

Odan, veseo, duhovit, drag, simpatičan, vjeran, dobar kuhar, dobar prijatelj, omiljen u društvu, dobra glasa, spretan, aktivan, empatičan…sve su to osobine koja se često spominju na popisu osobina za koje bi žene voljele da odlikuju baš njihova partnera.

Svatko si zamišlja sliku idealna partnera na svoj način i daje prednost nekim osobinama pred ostalima.

“To znači da nema mjesta negativnostima jer istražitelji su jasno dokazali da bez ljubaznosti veza ne može opstatiLjubaznost je ono što nas grije i kad se sve oko nas zahladi” , ističe dr. psihologije Duana C. Welch.

Ljubaznim ljudima ne treba razlog da budu ljubazni i ne koriste loša vremena i iskustva kao izgovor za to da ne budu ljubazni. Ljubaznost je dio njihova moralnog kodeksa, njihove osobnosti, a ne odraz toga što se taj dan osjećaju lijepo ili su sretniji nego inače. Njima je ljubaznost način života, način postojanja. Izbjegavaju biti loše volje i širiti loše raspoloženje oko sebe čak i kad se ne slažu u svemu s osobama u okruženju, pa čak i kad bi se možda moglo opravdati manje ljubazno ponašanje.

“Poštovanje može”, kaže Welch, “stvoriti i nahraniti ljubav i tamo gdje je nema, a neugodan karakter može ubiti i najromantičnije osjećaje.” I što je zanimljivo, ako još tražite, tražite partnera koji je ljubazan prema svima, ne samo prema vama. Iako je lijepo misliti da ste posebni i da ste zato zaslužili drukčiji tretman od svih ostalih, zapravo je istina da pred vama glumi kako bi privukao vašu pozornost.

Iz načina na koji govore o drugima, bivšim partnerima ili kolegama, možete naučiti s kakvom ste osobom i kako bi sutra mogla govoriti o vama. A njihovi postupci prema ljudima u okruženju, pokazat će vam koliko ih poštuje i koliko je spreman pomoći. Tako ćete dobiti najbolju sliku toga kako bi i vaš odnos jednog dana mogao izgledati.

Komentari