MULTIPRAKTIK U VAŠOJ KUPAONICI: Sigurno niste znali da sve ovo možete fenom

FOTO: gettyimages.com

Fen nudi puno više opcija no što mislimo.

Osim za kosu, iskoristite ga brojne druge funkcije!

Pomoću fena izvadite sliku iz albuma
Ako želite izvaditi fotografiju iz albuma s donjom ljepljivom stranom, poslužite se fenom. Vrući zrak pomoći će pri odljepljivanju, no radite to nježno jer ćete u protivnom pogoršati situaciju.

Odličan alat protiv prašine
Pomoću njega se možete riješiti prašine s teže dostupnih mjesta. Poput, primjerice, sjenila lampe. Upalite hladni zrak na sušilu za kosu i usmjerite prema dijelu odakle želite očistiti prašinu. Odlično služi kod umjetnog cvijeća, polica za knjige, lampi, kompjutora i nepravilnih oblika drveta. Uštedite vrijeme i čuvajte živčane stanice!

Izravnajte plastične zavjese za tuš i podmetače za stol
Ako vam se plastična tuš-zavjesa zalijepi, a vi je želite vratiti u prvobitno stanje, usmjerite vrući zrak iz fena prema zalijepljenom mjestu. Samo pazite da ne približite fen preblizu, pogotovo ako je zrak jako vruć da se ta tanka plastika ne bi počela topiti. Onda ste tek u problemima!

Ukrasite tortu
Želite li izravnati glazuru na torti, upalite hladan zrak i “potjerajte” glazuru u željenom smjeru. Ako je želite pak učiniti sjajnijom, upalite na kratko vrući zrak. Tko bi rekao!

Uklonite tragove voštanih boja
Ako vam dijete šara po zidovima voštanim bojama i tada ne znate kud bi sa sobom, smirite se jer je upravo fen rješenje za to. Pripremite spužvicu namočenu s malo deterdženta, ali prethodno usmjerite vrući zrak iz fena prema problematičnom mjestu. Približite se koliko možete. Boja će se otopiti, pa je samo pokupite sa spužvicom i očistite, piše Dominvrt.

Uklonite etikete
Papirnate naljepnice na plastici ili staklu najlakše ćete skinuti ako usmjerite fen s vrućim zrakom prema njoj.


Komentari