Mršavite hodajući! Saznajte kako istopiti i do 20 posto više kalorija dok hodate

Pandemija koronavirusa, mnoge je potaknula na rekreaciju i boravak na otvorenom. Upravo je što više fizičke aktivnosti vani, poželjno kako bi ste ojačali vaš imunitet i riješili se stresa. Najjednostavniji oblik fizičke rekreacije je hodanje, a ako provedete samo pola sata dnevno hodajući, činite puno za svoje zdravlje. Ako pak želite smršaviti, obratite pozornost na sljedeće:

  1. Hodajte između 10-15.000 koraka dnevno
  2. Pješačite što više, barem sat vremena dnevno (na posao, s posla, u dućan i sl.)
  3. Mašite rukama dok hodate, jer ćete pomicanjem ruku potrošiti više kalorija
  4. Hodajte uzbrdo tri puta tjedno, koristite stepenice umjesto lifta
  5. Prakticirajte brzo hodanje

Kako potrošiti 20 posto kalorija više prilikom hodanja?

Iako zvuči predobro da bi bilo istinito, uz pomoću ovog trika zaista možete izgubiti više kalorija nego inače.

Mijenjate li brzinu hodanja, potrošit ćete više nego kada hodate ujednačenim ritmom. Naime, mijenjanje brzine djeluje poput stiskanja papučice gasa, odnosno svaka promjena ritma hodanja zahtjeva i jači rad nogu.

Naime, mijenjate li brzinu hodanja, možete potrošiti 20 posto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom. Mijenjanje brzine hodanja, opisuju znanstvenici, djeluje poput stiskanja papučice gasa, a svaka promjena ritma hodanja zahtijeva i jači rad nogu.

U istraživanju ispitanici su mijenjali brzinu hodanja na pokretnoj traci. Kada su pokušavali hodati brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake, trošili su više kalorija. U jednom istraživanju, ispitanici su mijenjali brzinu na pokretnoj traci, kada bi hodali brže ili sporije, potrošili bi više kalorija.

Također, za veći efekt možete se i poslužiti i drugim trikovima pa si tako možete staviti dodatno opterećenje (ruksak na leđa) za veći gubitak kalorija

Osim mijenjanja brzine hodanja, savjetuju stručnjaci, za bolji učinak hodanja možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima: hodajte s ruksakom na leđima, s utezima na nogama, hodajte radeći krivulju, a ne samo po ravnoj liniji i slično

 

Komentari