Mobitel vam je upao u vodu? ‘Oživite’ ga uz ove jednostavne trikove

pixabay.com

Mobiteli su izuzetno osjetljivi na vlagu.

To je posebno izraženo kod današnjih naprednih smartphona koji su tehnički kompleksni, a samim tim i osetljiviji. Što učiniti ako vam mobitel dođe u kontakt s vodom?

Telefon brzo izvadite iz vode – kad ga izvadte odmah ga ugasite kako ne bi došlo do kratkog spoja.

Oprez! Ako je mobitel prilikom pada u vodu bio spojen na punjač, ne vadite ga iz vode, kako vas ne bi “stresla” struja. Prvo izvadite osigurač za prostoriju u kojoj se nalazi. Mobitel je bitan, ali vaše zdravlje i sigurnost su važniji.


Rastavite ga na djelove i dobro ga obrišite. Provjerite je li je ga voda oštetila ili nije. Pogledajte u kut u blizini mjesta na kojem se nalazi baterija – trebali biste vidjeti bijeli krug ili kvadrat, sa ili bez crvenih linija. Ako postao je roz ili crven, voda ga je oštetila.

Uklonite karticu, masku i mamorijsku karticu

Osušite mobitel mekom krpom. Pokupite svaku kap do koje možete doći, kako bi spriječili kratke spojeve i koroziju. Nemojte tresti mobitel jer bi se tako voda mogla samo još dublje uvući.

Nemojte žuriti i koristiti sušilo za kosu (vrući zrak) ili neki drugi jači izvor topline.

Više puta provjeren trik: RIŽA!

 

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Mobitel stavite u zdjelu, zatim ga prekrijte suhom rižom. Ona će upiti vlagu i vrlo vjerovatno “oživjeti” vaš dragocjeni uređaj.[/box]

 

Komentari

loading...
-->