Mladi Zagrepčanin oduševio nesebičnom gestom: ‘Dobra djela i jedan topao osmijeh su ti koji se na kraju broje’

pixabay.com

Hvale vrijedna gesta mladića koji ima oko, srce i dušu.

Mnogim je našim sugrađanima danas jedina sigurna luka sivi zidić u nekoj od ulica ili pak hladni pločnik na kojem traže malo odmora od teškog bremena kojeg nose na svojim izmučenim leđima.

Sve je više nesretnih sudbina, okolnosti koje su se loše poklopile ili samo krivih životnih odabira koje svi mi ponekad činimo. Godine prolaze, životne nedaće sve su teže za nositi se s njima, no borba sa životom ne prestaje.

Ovaj grad ima veliko srce, a njegovi dobročinitelji su ti koji nesretnim sugrađanima pomažu da prebrode još jedan tmuran dan, a ovoga puta priču o hvale vrijednoj gesti plavokosog mladića u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb podijelila je Mija Rakarić.


FOTO: Pixabay / Ilustracija
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Dok je Mija hodala od pokretmih stepenica iz Importanne Centra do Glavnog kreveta, slučajno je okrenula glavu i ugledala mladog dečka i starijeg čovjeka koji ga je molio za nekoliko kuna da si kupi jesti.

Dečko je u rukama imao sendvič koji je tek počeo jesti, a po veličini sendviča rekla bih da je bio podosta gladan i sam“, kazala je Mija.

Mladić nije, kako bi to mnogi napravili, kako je istaknula Mija, odbio starca i okrenuo glavu ili rekao da nema kunu, ili pak kazao da ne želi da njegov novac ode u pivu, a ne u hranu. Nije ništa od navedenog napravio već je – gospodinu dao svoj sendvič.

Iako je gospodin, piše Zagrepčanka, odbijao sendvič i vidjelo se da ga je bilo sram, mladić je inzistirao na tome da ga gospodin uzme. Kada je prihvatio sendvič, mladić je gospodinu poželio dobar tek i pružio mu topao osmijeh.

“I to je, vjerujte mi jer iz iskustva znam, tom čovjeku možda prvi takav osmijeh danas i prvi obrok nakon tko zna koliko vremena.
Ne kažem da svi trebamo davati svoje novce koje smo zaradili olako i svakome, ali da možemo tu i tamo napraviti ovakvu gestu – možemo. Ti ljudi na cesti nisu to tražili i vjerujem da većina njih nije u toj situaciji svojom voljom i željom.

Život nas sve ponekad baci na pod i drži tamo prikovane. Treba se ponekad zapitati što bi bilo da smo mi sami na tom mjestu; bismo li voljeli da netko okreće glavu od nas i govori nam razne uvrede, a nismo sami ovo tražila. Ponekad treba vidjeti drugu stranu medalje, jer novac je samo novac, dođe i ode, a dobra djela i jedan topao osmijeh su ti koji se na kraju broje“, zaključila je Zagrepčanka.

 

>>> TAMNA STRANA GRADA: Tužni prizori na ulicama Zagreba imaju i jednu pozitivnu točku (FOTO)

>>> ‘SUDAR’ NA GRADSKOJ ŠPICI: Jedni ispijaju kavicu i uživaju u suncu, a drugi…. (FOTO)

>>> ADVENT IMA I DRUGU STRANU: Tebi bradonjo posvećujem ove rečenice, nadam se da mi nećeš zamjeriti

Komentari