Mala scena ponovno u Kini: Čeka ih 9 izvedbi u tri grada

FOTO: Facebook/ Kazalište Mala scena

Igrat će na engleskom i kineskom jeziku.

Predstava “Iglica”, nastala u suradnji kazališta Mala scena i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. predstavit će se kineskoj publici s devet izvedbi u tri grada.

Prošlog je svibnja delegacija kulturnjaka Republike Hrvatske sudjelovala u Beijingu na Summitu Kina 16+, na kojem su dogovoreni mnogi suradnički projekti.

U travnju ove godine kazalište Mala scena održala je 20 izvedbi “Priče o oblaku” u Szhenzhenu i Congqingu, a “Iglica” će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi’an.

Ovo gostovanje je dio manifestacije 2017 China-CEEC Cultural Season, a organizator je Quijan Meriton Culture Development Company iz Xi’ana.

Ova produkcija Triko Cirkus Teatra i kazališta Mala scena od svoje je praizvedbe igrala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, a gostovala je i na festivalima u Aziji. U listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u uglednom Kennedy Centru.

U Kini će se “Iglica” integralno izvoditi na engleskom uz dijelove teksta na kineskom jeziku.

Ovo gostovanje poklapa se i obilježavanje 25. obljetnice diplomatskih,kulturnih i prijateljskih odnosa Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske, kazalište Mala scena ponovno će predstaviti hrvatsko autohtono kulturno stvaralaštvo za djecu.

Nakon svake izvedbe kineska publika će razgovarati s glumcima, ovo je naime običaj u svim kineskim kazalištima za djecu.

Putne troškove gostovanja kazališta Male scene i Triko Cirkus Teatra financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.


Komentari