STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ovo je osam pokazatelja kada je vaš brak pred raspadom

Instagram

Istina je da se različitosti privlače, ali nemojte očekivati da će partnerov šarm u koji ste se zaljubili moći održati vaš brak.

Kada shvatimo kako je naš brak došao do kraja i da mu nema spava, većina nas će se prvo obratiti brakorazvodnom odvjetniku. Oni svaki dan promatraju , iz prvog reda, kako se nekad idilične veze pune ljubavi, iskrenosti i podrške raspadaju u agoniji.

Imajući to u vidu, novinari Huffington Posta upitali su vodeće američke odvjetnike koji su to najočitiji znakovi da nečija veza ide svome kraju. Evo što kažu eksperti:

1. Osjećaju prezir jedno prema drugome 

Okretanje očima, omalovažavanje i prezir ključni su pokazatelji propasti veze. Parovi se ne moraju danonoćno zaljubljeno gledati u oči da bi imali sretan brak, ali se moraju cijeniti i poštivati svoje razlike, umjesto da svaku različitost doživljavaju kao novi dokaz da im je partner glupan ili u krivu.

2. Taje koliko su novca potrošili 

Brak je partnerstvo i svatko bi trebao biti upućen u kućanske troškove. Ako svatko troši novac s vlastitog računa, lako se pretjera s trošenjem novca. Bračni drugovi smiju imati vlastite račune, ali ako se ne zna koliko je novca otišlo na što, nemoguće je dostići financijske ciljeve: kupovanje kuće, plaćanje mirovinskog i životnog osiguranja i ta frustracija s vremenom samo raste.

3. Vode tihe mise

Loš je znak kad svaki nesporazum završi mučnom šutnjom. To nije ništa bolje od svađa koje završe šamaranjem. Ni jedno ni drugo ne vodi dobrom kraju.

4. Ne cijene način na koji im partner pokazuje svoju ljubav

Poznavati ”ljubavni rječnik” svog partnera, ključ je dugog i uspješnog braka. Partneri mogu voljeti jedno drugo, ali se pritom mogu osjećati nevoljenima jer govore drukčijim jezicima ljubavi. Na primer, jedan supružnik svoju ljubav pokazuje obavljanjem kućanskih poslova ili kupovanjem darova, dok drugi voli iskaze nježnosti i zajednički provedeno vrijeme. U tom slučaju imat će osjećaj da ne dobivaju onoliko koliko pružaju.

5. Imaju jako malo zajedničkog 

Istina je da se različitosti privlače, ali nemojte očekivati da će partnerov šarm u koji ste se zaljubili moći održati vaš brak. Na primjer, ako jedno od vas obožava izlaziti i zabavljati se do sitnih sati, dok drugi radije s prvim mrakom puni kadu toplom vodom, podgrijava šalicu mlijeka i uzima dobru knjigu u ruke, nema teorije da se takva veza može održati na duge staze.

6. Seksualni život pati

Ovo je očito na prvu loptu. Ljudi mogu bez seksa, ali u konačnici svi smo mi živa bića i seks je prirodna želja. Točno, postoje veze bez seksa, ali svaki odvjetnik za rastave zna da je vezi došao kraj kad partneri kažu da se ne sjećaju kad su zadnji put vodili ljubav.

7. Nikad se ne svađaju

Mnogi parovi skloni su tome da neugodne situacije trpaju pod tepih. A to nikada ne vodi dobru. Vaš partner je vaš najbolji prijatelj, osoba od povjerenja i ljubavnik. Trebali biste mu/joj moći reći sve. I morali biste moći prihvatiti njegovo/njeno mišljenje. Inače ode brak.

8. Karijere su važnije od obitelji

Nevolju može izazvati ako partner svoju karijeru stavlja ispred svega drugoga, uključujući vezu. To s vremenom postaje problem, bez obzira na dogovore i obećanja koje su jednom dugom dali na početku veze. Kad jedno radi od jutra do mraka i danima izbiva iz kuće, dok drugo sjedi u stanu, kuha. pegla, pere i čeka da zazvoni telefon, tu se s godinama stvara napuklina i u naizgled najčvršćoj vezi.

Izvor


Komentari