ŠTO JE TO GORE OD PREVARE: Ovih 10 razloga može dovesti do prekida vaše veze

www.pdpics.com

Bilo da je to fizički ili emocionalno, zlostavljanje nikada nije u redu u vezi.

Nevjera je obično prilično čvrst i jak razlog da se okonča veza. No, postoje i druge stvari koje radimo u vezi koje mogu biti više štetne nego varanje.

Stručnjakinja za veze Samantha Jayne ispričala je za Daily Mail da postoji barem 10 takvih razloga.

Ovo je 10 razloga koji su gori za odnos od prevare:

  • Lažno predstavljanje

Gospođa Jayne tvrdi kako je jedan od najčešćih prekida veze kada se pretvaramo da smo neko ili nešto što nismo, te je rekla: “Ako pokušavamo sakriti neke stvari o sebi i tko smo zapravo, one će na kraju izaći. Jednom sam imala klijenticu koja je imala dečka koji se lažno predstavlja kao djevac, a zapravo je imao vrlo šarenu prošlost seksualnim zabavama i prostitutkama. Kada je ona to otkrila bila je devastirana, a odnos se nikada nije popravio. Sjetite se, vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud.”

  • Zlostavljanje

Bilo da je to fizički ili emocionalno, zlostavljanje nikada nije u redu u vezi,  Samantha navodi: “Emocionalno zlostavljanje je često skriveno i da žrtve ni ne znaju što se događa dok ne dođu do točke u kojoj im ostaje ono malo samopoštovanja i osjećaj tako nedopadljiv. Ne samo da mogu izgubiti vezu, nego mogu izgubiti i samopuzdanje i vjeru u svoje sposobnosti.”

  • Laganje

Jedan stručnjak rekao je kako je povjerenje jedna od najtežih stvari koje se može povratiti kakda se jednom izgubi. “Čak i male bijele laži mogu početi stvarati pukotina u čvrstom odnosu” kaže stručnjakinja.

  • Skrivanje spolno prenosive bolesti

Stručnjakinaj je samo rekla: “Nevjerojatno, ali i to se događalo!”

  • Pasivno-agresivno ponašanje

U jednom trenutku osoba je agresivna, a u durgom pasivna, kako bi vas zavarao i grupu, a ustvari osoba je i dalje nasilnik.

  • Ovisnost

“Nakon što uđete u vezu, a nastavite i dalje biti simpatični ili flertati to može dovesti do problema. Pogotovo prema osobama s niskim samopoštovanjem, ako netko pretjera, a onda se ispričava, budite oprezni, to može biti loše” rekla je Samantha.

  • Financijsko kontroliranje partnera

“Financijski nadzor je važan, ali ne tako da jedna osoba dominira ili uzima novac”, kaže Jayne.

  • Bulling kućanskim poslovima

“Ako mislite da možete samo sjediti i ne raditi nikakva posao oko kuće i koristiti vašu partnericu kao roba, to neće ići”, rekla je.

  • Ovisnost o alkoholu/drogama

Samatha kaže: “Naravno, partner voli ovisnika i želi mu samo najbolje, ali na kraju se zapetlja u mrežu laži”

  • Korištenje djeteta protiv partnera

“Deranje i prijetnje su grozne u svađi, ali korištenje djeteta kao sredstvo ucjene je nedopustivo. Bez obzira na to kakav je vaš odnos i što se događa u njemu, djeca su nevina i akva trebaju ostati” tvrdi stručnjakinja.


Komentari