SAVJETI ZA SRETNU VEZU: Parovi, ovo će vam sigurno koristiti

pixabay.com

Vrijeme provodite s voljenom osobom, vjerujte da vam neće biti žao.

Iako su nesuglasice, svađe i  rasprave sastavni dio svake ljubavne veze ona može biti savršena ako oba partnera jednako sudjeluju i rade na kompromisu. No priznati pogrešku, biti ljubazan nakon napornog i teškog radnog dana ili jednostavno zašutiti na vrijeme ponekad je jako teško, no i za to postoji rješenje. Donosimo vam 10 savjeta uz koje vaša veza ili mrak mogu biti bajni.

1. Možete se ljutiti, ali nikada ne budite ljuti u isto vrijeme. Ukoliko budete ljuti u isto vrijeme neće biti moguće uspostaviti komunikaciju, a to je temelj svakog odnosa.

2. Ne galamite jedni na druge osim ako se nešto zapalilo. Nitko od nas ne voli nepotrebno pojačavanje decibela, a pogotovo kad smo već ljuti na osobu koja urliče.

3. Ako netko mora pobijediti u prepirkama neka to bude onaj drugi. Kako i stara narodna poslovica kaže: “Pametniji popušta”.

4. Ako mu mislite uputiti kritiku neka to bude na nježan način. Sve ljepše izgleda kada je upakirano u celofan, pa čak i kritika na njegovo ponovno odlaganje čarapa ispod kreveta.

5. Nikada ne spominji greške iz prošlosti. Nikada. Jer ćete tako samo produžiti  vašu agoniju i tijek svađe, a ovo je jedan od čestih prekida veza.

6. Radije zanemarite cijeli svijet nego jedni druge. Prijatelja će uvijek biti, ne morate na utakmicu ili modnu reviju, radije to vrijeme provodite s voljenom osobom, vjerujte da vam neće biti žao.

7. Ne odlazi na spavanje prije nego razriješite nesuglasice. Iako pojedinci govore kako je jutro pametnije od večeri, ukoliko ne riješite svoje probleme prije spavanja, nećete moći ni oka sklopiti.

8. Svaki dan pronađi barem jednu lijepu riječ za svog partnera. Komplimenti otvaraju sva vrata.

9. Ako si u krivu, budi to spreman priznati i upotrijebi riječ ‘oprosti’. Vođeni Gibonnijevim stihovim, ovu najtežu stvar na ovoj listi nije lako napraviti, ali je onda odlika hrabrih i pravičnih ljudi.

10. Za svađu je potrebno dvoje, a najčešće je kriv onaj tko je glasniji. Nije li tako?

IZVOR: Zadovoljna.hr


Komentari