Nakon idilične veze: ZAGREPČANKU PREVARIO DEČKO, A EVO KAKO MU JE ‘VRATILA’!

flickr.com

Jedan od najčešćih razloga prekida braka ili pak ljubavne veze nedvojbeno je prevara.

Premda je već postalo uvriježeno mišljenje kako se na izlet izvan braka ili veze češće odluče muškarci, čini se kako je to još jedna u nizu predrasuda prema ovome spolu. Na prevare se tako podjednako odlučuju i dame i gospoda, a uzrok i metode specifične su za svaki par. Da je tome tako svjedoči i Veronika P. (24) koja je nedavno baš zbog prevare raskinula petogodišnju vezu s Igorom.

“Bila sam prva od onih koji su mislili da se to meni ne može dogoditi. Igor je bio samozatajan dečko bez previše samopouzdanja. Ta njegova nesigurnost pomalo me privlačila jer nije bio jedan od onih bučnih i glasnih koji će se nametnuti. Privukao me taj njegov mir, a s vremenom i kroz našu vezu, valjda djelom i kroz odrastanje otkrila sam da ima više samopouzdanja nego li sam mislila”, prisjeća se naša sugovornica.

Njihova veza bila je idilična, mnogo vremena provodili su skupa, a vikende su provodili s društvom ili na izletima na kojima su kovali planove o braku i djeci.

“Kada se nismo vidjeli tada smo se čuli. Bili smo nerazdvojnih, ali u zadnjih pola godine moj se Igor počeo mijenjati. Ni jedan vikend nismo proveli skupa jer je on odjednom imao puno posla premda je radio na istom radnom mjestu. I kave je poceo odgadati. A na druženja je nevoljko išao. Nije mi baš odmah bilo jasno što se s njime događa, al skužila sam da nešto ne štima”, s tugom priča ova djevojka. Da nešto ne ‘štima’, shvatili su i Veronikini najbliži, a prijateljice na kavi stalno su je ispitivale što se s njim događa. Upravo na jednom druženju, Veronika je na najgori mogući način doznala što se događa.

“Bili smo na večeri kod zajedničkih prijatelja. Sjećam se ko jučer da je bilo jučer. Malo sam popila jer je bila subota. Dosta smo se smijali, ali njemu nije bilo ni do čega tipkao je po mobitelu. Nakon večere negdje pred jutro krenuli smo kući, a ja sam ga pitala s kim se dopisuje. Pogledao je u pod i odgovorio dogovaram nešto s kolegicom s posla. S kolegicom u subotu oko ponoći  – prostrujalo mi je kroz glavu, a grlo mi se stegnulo. Znala sam da mi Igor ne govori istinu”, tvrdi nadalje Veronika. Zatražila je od Igora da joj pokaže sadržaj poruka u kojima dogovara nešto vezano za posao s kolegicom, a on je pak to odbijao. No, naša sugovornica nije posustajala te mu je čak pomalo agresivno otela mobitel iz ruke.

“Nakon toga moj svijet se srušio. Suze su mi kapale po njegovom mobitelu. On i kolegica izmjenjivali su romantične ljubavne poruke u kojima je pisalo srce, ljubavi i slično. Sve to činio je sjedeći do mene bez imalo srama i savjesti. Kasnije te večeri dugo smo razgovarali. Priznao mi je da me vara i da je ona dosta mlađa od mene. Pričao mi je o nezadovoljstvu i pretjerivanju, tome da smo sa svime malo požurili da mu se ona činila kao zgodan odmor. Molio me da mu oprostim. I tih dana lomila sam se i premišljala. Međutim nisam mogla pogaziti sebe. Danas sam sretna što mu nisam oprostila i što sam posložila svoj život, krenula dalje premda on to još uvijek nije jer i sada mi se zna javiti. No, ja sam danas druga i sigurnija žena“, zaključila je Veronika odvažno.


Komentari