MUŽ ‘PAPUČAR’: Priča koja je postala svjetski hit

Potražila savjete i pomoć na Redditu (FOTO: www.pexels.com)

“Pomažete” li u kućanskim poslovima?

Ova talijanska priča pod nazivom “O muževima koji ‘pomažu’ ženama” u kratko je vrijeme postala hit na društvenim mrežama. Naime, takvi muževi nisu papučari, a priča objašnjava i zašto.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Jedan moj prijatelj je došao je kod mene na kavu, sjedili smo i pričali. Rekao sam mu da idemo samo oprati tanjure koji su ostali u sudoperu, a on me pogledao kao da sam mu rekao da idem konstruirati svemirski brod.

Rekao mi je pomalo zbunjeno: ” Dobro za tebe što pomažeš svojoj ženi, kada ja to napravim, moja žena to ne poštuje. Jednom sam obrisao pod, ni hvala.” Sjeo sam s njim i objasnio  mu da ja ne pomažem svojoj ženi. Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner.

Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podjeljni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući. Ja ne pomažem svojoj ženi da očisti kuću, zato što i ja živim tu i moram ju i ja čistiti.
Ja ne pomažem svojoj ženi da kuha, zato što i ja hoću jesti pa moram i skuhati.

Ja ne pomažem svojoj ženi da opere suđe poslije jela, zato što sam i ja koristio to suđe. Ne pomažem svojoj ženi oko djece jer su to i moja djeca pa je moja uloga da budem otac i roditelj. Ja ne pomažem svojoj ženi da stavi veš sušiti ili ga ispegla jer je to i moj veš, ali i od moje djece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam dio kuće.

A što se tiče zahvale, pitao sam ga kad joj je posljednji put, nakon što je završila s čišćenjem kuće, pranjem veša, nakon što je promjenila posteljinu na krevetu, okupala djecu ili skuhala rekao hvala? Ali hvala tipa :”Wow. Ženo moja! Fantastična si!”

Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno? A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimun nagradu za izvrsnost, s puno slave.

Zašto? Da li si ikad mislio o tome, prijatelju?

Mozda zato što je, po tebi, sve to njena obaveza? Možda zato što si se naviknuo da se sve to netko napravi, a da ne moraš prstom mrdnuti? Dakle, poštuj kao što bi volio tebe da poštuju, na isti način i istim intezitetom.

Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo da jede, spava i da se opere. Osjećaj se kao kod kuće u svom domu.

 


Komentari