MA KAKO GOD BURNA BILA: Muškarci, ove stvari nikad ne smijete reći u svađi

www.pexels.com

U zanosu svađanja i opravdavanja često ne biramo riječi, ali ipak bi trebali obratiti pažnju na ove stvari.

U svakoj vezi, bila ona idealna ili ne, prije ili kasnije dođe do svađe. Bilo bi gotovo nevjerojatno da je nema. Ali, kada se svađa dovede do vrhunca, do onog trenutka kada se više ne biraju ni sredstva niti riječi, nastaju problemi koji mogu imati dugoročne posljedice za vašu vezu.

Ako vam ona nakon vašeg monologa kaže: “Kako ti tako nešto uopće može pasti na pamet izgovoriti?”, znajte da ste prevršili svaku mjeru.

To je smiješno!

Tko je u pravu, a tko nije. I tko je u pravu češće.. Oko toga će između parova uvijek nastajati problemi, tvrdi stručnjakinja za veze i psihologinja iz Denvera.

Umjesto prepiranja oko toga, puno je bolje reći zašto se ne slažete s partnerom oko te određene teme i iznijeti vlastitu perspektivu, dodaje. Tako ćete imati oba mišljenja “na stolu” i lakše i brže doći do rješenja.

Sarkastične izjave

Sarkazmu nikako nije mjesto u komunikaciji među partnerima, niti za vrijeme svađe ne može pronaći opravdanje. Na taj način pasivno agresivnim ponašanjem uopće nećete doći do rješenja.

Ti uvijek….Ti nikad…

Ovakvi “napadi” neće vas daleko odvesti jer na taj način primoravate partnericu da se brani i tako možete unedogled. Ako imate nešto što vam smeta, a što vaša partnerica “uvijek radi ili nikad”, razgovarajte o tome mirno kada niste u svađi.

Izvor


Komentari