Ljubavni savjeti koji će vam pomoći ako ste u dugoj vezi

Veze ponekad znaju biti jako komplicirane.

Potrebno je mnogo predanosti, kompromisa i truda. I nakon što pronađete osobu s kojom ste spremni započeti dugotrajnu vezu stvari ne idu uvijek tako glatko. Potrebno je mnogo truda kako bi veza opstala.

Ako vam je potrebna mala pomoć, pronašli smo savjete stručnjaka koji bi vas mogli ohrabriti:

Malo “olabavite”

Nerijetko se dogodi da zbog određenih strahova imamo izrazitu potrebu kontrolirati partnera. To s vremenom postaje destruktivni nagon koji uništava integritet veze. I tako poštovanje i suosjećanje ubrzo postanu bijes i nepovjerenje.

Jednostavno morate partneru dati prostora i tako ćete postići više razumijevanja, sreće i mira. U ovom smislu osoba treba više emotivnog nego fizičkog prostora, dakle ponekad trebate pustiti da emocije same odrade svoje i to bez pritiska.

Sami ste odgovorni za svoju sreću

Nije partnerov posao da vas usreći, vaša sreća ovisi isključivo o VAMA. Naravno lakše je kad se partneri ponašaju na način da nas čine sretnima, ali kontinuirana potreba da nas netko usrećuje kako bi se osjećali dobro je poput užeta.

Pogrešno je razmišljati kako će oni uvijek biti nasmijani i obasipati vas s istom dozom pažnje. Dakle vi ste odgovorni za svoju sreću, a partner za svoju. Zajedno se svjesno usredotočite na dobre stvari u vašim životima i one koje cijenite jedno kod drugog. Dakle suludo je misliti kako vas partner treba činiti sretnim. Vi kao pojedinac trebate naučiti biti sretni, neovisno o drugima i onda naučiti tu sreću dijeliti s partnerom.

Morate voljeti sebe

Ne možete voljeti nekoga više nego što volite sebe. To je pomalo klišej, ali doista istinita fraza. Osobe koje vole i cijene sebe znaju voljeti i druge (ne mislimo na egocentrizam).

Uložite trud

Nakon dugogodišnje veze ponekad se čini kako ste zapeli u rutinu. To je posve normalna situacija, ali ako postane dugotrajno i kontinuirano vrlo brzo dođe do prekida. Učinite nešto što nikad niste, malo začinite vezu, izađite na neko neobično mjesto. Obe strane moraju pokazati interes kako biste ponovno oživjeli svoju vezu.

 

 

 

 

 

Komentari