8 RAZLOGA ZBOG KOJI PUCAJU OZBILJNE VEZE

Potražila savjete i pomoć na Redditu (FOTO: www.pexels.com)

Komunikacija može biti odlična, ali ako ne postoji kompromis, vezi spasa nema!

Zasigurno i vi poznajete nekoga tko je bio u dugogodišnjoj vezi, a odjednom su prekinuli. Danima ste razmišljali koji su mogući razlozi za prekid nečega što traje duže od 5 godina, e pa ovo su neke od mogućnosti:

1. Nedostatak seksa. Ne, seks nije najbitniji, no jako je bitan dio veze. Jednom kada nestane strasti i intimnosti, teško da će vas nešto zadržati u vezi.

2. Financijski problemi. Koliko god je lijepo biti u vezi s nekim tko je uz vas bez obzira na sve, i najčešće se veze nađu na tankom ledu kada vaše potrebe nadilaze vaša primanja. I nije nužno nedovoljno novca problem. Možda je netko preškrt, možda je netko previše rastrošan, možda novce troši na potpuno pogrešne stvari. Ali jedno je sigurno – kada su financije u pitanju, svi smo posebno osjetljivi.

3. Dijete kao rješenje problema. Mnogi parovi misle kako će, kada stvari krenu u krivom smjeru, dijete popraviti situaciju. Odlučiti se na dijete kako biste popravili vezu jednako je štetno kao i ostati u lošoj vezi zbog djeteta.

4. Loša komunikacija. Duge veze iziskuju sate i sate kvalitetnih razgovora koji će i vas i partnera motivirati, dovoditi do rješenja problema i potaknuti vas da oboje napredujete i rastete kao osobe. Sve dok se jedna osoba zatvara, veza će se kretati negativnom putanjom.

5. Nedostatak kompromisa. Komunikacija među vama može biti izvrsna, no ako ne postoji volja da se postigne kompromis, stvari neće funkcionirati, odnosno funkcionirat će onoliko dugo koliko će osoba koja najčešće popušta imati strpljenja zanemarivati vlastite želje i interese.

6. Varanje. Prevara ne mora nužno dovesti do prekida, no često je upravo ona razlog prekida. Jednom kada se izgubi povjerenje, teško je nastaviti funkcionirati kao nekad, a i uvijek ostaje ono pitanje hoće li osoba koja je prevarila jednom to učiniti opet.

7. Nedovoljno zajedničkih interesa. Suprotnosti se privlače, no da bi par mnogo godina opstao, važno je da postoje stvari u kojima oboje jednako uživaju i o kojima mogu razgovarati.

8. Potpuno nesređen život. Postoje osobe koje pokažu svoje pravo lice tek nakon nekog vremena. Ako osoba ne želi dijeliti obaveze, bilo one kućanske, bilo financijske, bilo bilo koje druge, ako ima problema s kojima se ne želi suočiti, ako se zadovoljava životom parazita, samo je pitanje vremena kada će veza puknuti.

IZVOR: Cosmopolitan.hr


Komentari