3 stvari o kojima NI SLUČAJNO NE SMIJETE LAGATI partneru

www.flickr.com

Svima su nam dobro poznate male bezazlene laži kojima se koristimo za izvlačenje iz neugodnih situacija, a jedno je istraživanje pokazalo da voljenoj osobi lažemo tri puta tjedno.

Ponekad je zaobilaženje istine u razgovoru s boljom polovicom nužno: ako želite poštedjeti njegove osjećaje, ako ga ne želite dovesti u neugodnu situaciju ili kad samo želite spriječiti glupu svađu oko nečeg usitinu nebitnog.

No, nikad nemojte napraviti kobnu pogrešku i pomisliti da su sve laži jednake. Čak i kad se iskrenost čini kao najgora opcija, postoje stvari o kojima nikad ne biste smjeli lagati jer muljanjem oko nekih tema možete upropastiti i najbolju vezu.

Preljub

Parovi si najčešće lažu oko preljuba što i nije neka novost. Postoji bezbroj opravdanja za ovakav potez – možda mislite da morate zaštititi partnera (svi znamo da to znači da želite zaštiti sebe), tu je i stalna zabrinutost da ćete se vi ili netko drugi izlanuti i uništiti vezu.

Kako god si vi pokušali opravdati laganje o preljubu, neiskrenošću samo nastavljate izdaju. Ne zaslužuje li vaš partner bolje?

Dobra je vijest da nevjera nije uvijek povod za prekid. Istraživanja su pokazala da veze u kojima preljubnik prizna svoj grijeh imaju veće šanse za opstanak. Dakle, otvorite dušu i nakon početnog šoka, potrudite se obnoviti povjerenje i intimnost s partnerom.

Loš seks

Vjerovali ili ne, čak 70 posto žena glumi orgazme tijekom vaginalnog snošaja, Ako ne priznate partneru da vas ono što izvodi u krevetu jednostavno ne pali, nikada nećete otkriti može li on/ona bolje od toga.

Izbjegavanje ove za mnoge tabu teme potpuno je razumljivo –  ne želite uništiti partnerov ego, ali vjerujte nam, on ili ona će uživati ako vi uživate.

Najbolji pristup je da pronađete seksi način da voljenoj osobi prenesete svoje želje i potrebe. Ako partner radi nešto što vas nenormalno uzbuđuje, dajte mu do znanja kako se osjećate.

Isto vrijedi i za ne tako impresivne pokušaje – jednostavno mu maznim glasom šapnite da pokuša nešto drugo ili njegove usne ili dlan uputite drugamo i jasno mu dajte do znanja da vas baš to dovodi do ludila.

Koliko trošite

Skupe dizajnerske cipele za koje tvrdite da ste ih kupili u pola cijene, tajni račun u banci o kojem partner nema pojma, izvadak o troškovima osobne kreditne kartice koji uporno skrivate?

Ne bojte se, niste jedini, istraživanje provedeno u Americi pokazalo je da se svaka treća odrasla osoba koja dijeli svoj novac s partnerom, mulja oko financija.

To je jako loša ideja jer financijska nevjera može uništiti vezu ili brak. Studija Sveučilišta u Kanzasu pokazala je da su prepirke oko novca najpouzdaniji nagovještaj razvoda, neovisno o prihodima, dugovima i imovini bračnog para.

Iza većine novčanih problema kriju se dublji uzroci i zato o financijama morate iskreno i otvoreno razgovarati i probleme rješavati kao tim, jer u suprotnom dugovi će vas rastaviti.

 

 


Komentari