Ljeto nam stiže: Pravilno zaštitite kožu od sunčevih zraka!

pixabay

Iako vrijeme nije najbolje zadnjih dana i lagano nas ova kiša počinje živcirati, ljeto je pred vratima.

Sigurno ste već pronašli odredište gdje će te uživati u plažama, suncu i moru. Ipak, ne zaboravite da vaša koža pamti svako izlaganje na suncu.

Vjerojatno ste tisuću puta čuli iste savjete prije ljeta, ali kako kažu, ponavljanje je majka znanja, pa vam mi još jednom donosimo popis korisnih savjeta.

ZAŠTITE KOŽU

  1. PRAVILNA PREHRANA

Savjetuje se konzumacija namirnica bogatih prirodnim antioksidantom beta-karotenom kojeg možete naći u crvenom i narančastom voću i povrću poput mrkve, rajčice, marelice ili dinje.

2. HIDRATACIJA

Kožu treba dobro hidratizirati i nahraniti kremama i losionima, a to možete raditi i nekoliko puta dnevno ako imate osjetljivu kožu. Potrebno je i piti dovoljnu količinu vode kako bi koža ostala svježa, a i kako vi ne biste osjetili slabost zbog  vrućina.

3. ZAŠTITNE KREME

Zaštitite kožu od štetnih UV zračenja korištenjem krema s visokim UV faktorom. Potrebno ih je nanijeti na kožu 20 minuta prije izlaganja suncu, te često obnavljati. I uz kremu za sunčanje s visokim faktorom ljeti između 11-16 sati preporučuje se ostati u hladu, prekriti tijelo laganom odjećom, uz obvezno nošenje šešira i sunčanih naočala.

4. DEPILACIJA

Drage žene, dlačice na tijelu su jedna vrsta zaštite kože i kada ih uklonite koža je izloženija suncu. Baš zbog toga, nemojte se depilirati neposredno prije izlaganja suncu!

5. POVEĆAJTE UNOS KALCIJA

Zašto? Jer ovaj mineral jača stanice kože i čini ih manje podložnima raznim iritacijama kože.

 


Komentari