7 savjeta kako lakše preživjeti ponedjeljak

Znamo da je ponedjeljak svima težak, ali postoje neke stvari pomoću kojih si ga možemo olakšati

Odmarali smo se, družili s prijateljima i dobro opustili, ali ponedjeljak se nemilosrdno prišuljao. Donosimo nekoliko prijedloga kako si ga možete olakšati i ne stvarati nepotreban stres oko prvog radnog dana u tjednu.

Probudite se nešto ranije

Iako zvuči ludo, nemojte ležati do zadnje minute nego ustanite ranije, izvadite rublje iz mašine, operite suđe i popijte kavu na miru. To će vam uvelike pomoći da već ujutro budete opušteniji,

Napravite si mini listu obaveza

U nedjelju navečer napišite si listu obaveza koje trebate obaviti kroz tjedan.

Nabavite si dobru glazbu

Glazba uvelike utječe na raspoloženje, stoga si osigurajte ritmove koji će vam podignuti energiju, ali i raspoloženje. Slušajte ju do posla, za vrijeme posla (ako vam posao to dozvoljava), te u svoje slobodno vrijeme.

Nagradite se nakon posla

Dogovorite druženje s prijateljima na kavi ili u kinu. Znajući da vas čeka nešto zabavno nakon posla, bit će vam puno lakše preživjeti dan na poslu.

Ubacite u nižu brzinu

Pa, ne morate baš sve napraviti u ponedjeljak na poslu. Možete si nešto prebaciti za utorak kako se ne bi opteretili već prvi dan.

Zatražite pomoć ako vam je potrebna

Ne libite se pitati kolege ili prijatelje da vam pomognu s nekim dilemama. Lakše je odraditi stvari s ljudima koje volite, cijenite i poštujete. Zapamtite da je i ljudima oko vas – ponedjeljak.

Preživite ponedjeljak

Koristeći neke od ovih savjeta sigurno će vam biti lakše “ufurati” se u radni tjedan. Nemojte se natrpavati obavezama i ne morate napraviti baš sve u jednom danu.

 

 

 


Komentari